hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başsavcı Cihaner'in odasında arama ve gözaltı anı!

    Başsavcı Cihanerin odasında arama ve gözaltı anı
    expand

    Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in makamında aramanın yapıldığı ve başsavcıya gözaltı kararının tebliğ edildiği anların polis kamerası görüntüleri yayınlandı. Arama sırasında Başsavcı Cihaner, kendisini arayan HSYK Başkanvekili'yle de bir telefon görüşmesi yapıyor.

    Görüntülere Başsavcı Cihaner ile özel yetkili savcı Osman Şanal arasındaki ilginç diyaloglar da yansıdı. İzlemek için tıklayın

    Görüntülerde Şanal ile Cihaner karşı karşıya oturuyor. Şanal, elindeki yakalama ve gözaltı kararını incelemesi için Cihaner'e veriyor.

    Mahkeme kararını şaşkınlık içinde okuyan Cihaner, "Evrakta sahtecilik, iftira, tehdit ne için bunlar?" diye soruyor. Osman Şanal'ın "Anlatacağız" sözleri üzerine Cihaner'in, "Bunu yapamazsınız. Hukuk dışı, direneceğim. Bunu yapamazsınız arkadaşlar. Ne yaptığınızın farkında değilsiniz" dediği görülüyor.

    Şanal'ın, "Ne yaptığımızın gayet iyi farkındayız. Polemik yapmak doğru değil. Hukukun gereğini uyguluyoruz. Hukukun gereğini uyguluyoruz. Kişisel bir husumet söz konusu olamaz. Biz işimizi yapacağız. Sizi de yanımızda götüreceğiz" karşılığı vermesi üzerine Cihaner, kişisel bir husumetin olduğunu belirterek, "Götüremeyeceksiniz. Direneceğim. Zor kullanacaksınız" diyor.

    "Eşkıya gibi davranıyorsunuz"

    Cihaner'in avukatı Hamit Sekman CNN TÜRK'e konuştu
    "Arama anında ben yoktum. Bunların yayınlanmaması gerekir. Davası açıldığı halde evrak, klasör ve ek delilleri hala alamadık. Birkaç gün süre verildi. Biz dava dosyasına ulaşamazken, bunlar yayınlanıyor. Hoş değil"
    Şanal'ın bunun doğru bir davranış olmayacağını belirtmesi üzerine Cihaner, "Çok doğru bir davranış olur. Eşkıya gibi davranıyorsunuz" diyor. Şanal da, bu tür bir davranış içinde olmadıklarını kaydediyor ve "Elimizde mahkeme kararıyla geldik" diyor. Cihaner de, "O karar da eşkıyalık. Öyle anlaşılıyor" ifadesini kullanıyor.

    Görüntülerde, HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'in gözaltı kararından sonra değil, gözaltı kararı çıkmadan önce Cihaner ile telefonla görüştüğü görülüyor. İzlemek için tıklayın



    Yargı krizi çıktı

    Ercincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmasıyla başlayan yargı depremi sürecinde, Erzurum özel yetkili Cumhuriyet Savcılarının yetkileri kaldıran Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK) kaldırıldı. Danıştay ve Yargıtay karara tam destek verdi.

    HSYK'nın kararı hükümet cephesinde ise sert açıklamalarla karşılanmıştı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yargıçları cüppelerini çıkarmaya çağırırken, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, HSYK'nın yetki gaspı yapmak suretiyle yargı sistemini kaosa sürükleyecek bir tutum sergilediğini bildirmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow