hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müjdat Gezen'in karnı tok

    Müjdat Gezenin karnı tok
    expand

    Oyuncu ve tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, demokratik açılım konusundaki fikirlerinden yararlanılmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen yemekli toplantıya davet edilmediğini belirtti. Gezen, "Davet edilsem de gitmem. Çünkü benim karnım tok. Ben böyle şeyleri yemem" diye konuştu.

    Müjdat Gezen, ücretsiz tiyatro gösterileri ve bir panele katılmak için geldiği İzmir'de DHA muhabirinin sorusu üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen, bu kez tiyatro, dizi ve sinema oyuncularının demokratik açılım konusundaki fikirlerinin alınacağı toplantıya davet edilmediğini söyledi.

    Bu yemekli toplantıyı değerlendiren Gezen, "Bana davet gelmedi. İzmir'deyim zaten. Belki İstanbul'da olmuştur ama henüz böyle bir şeyden haberim yok. Ben ürküyorum. Şimdi o böyle bir davet yapacak sonra 'Ben böyle bir şey dememiştim' diyecek. Çok güven duymuyorum. Öyle bir davet varsa sanatçı arkadaşlar giderler kıracak değiller ya koskoca Başbakan. Davet yemekli olacak biliyorsunuz. Benim de karnım tok. Tok karnına yemem. Ben böyle şeyleri yemem yani. Eskiden öyle bir tabir vardı 'yemezler' diye" dedi.

    Gezen, demokratik açılım konusunda bir fikri olmadığını kaydederek şunları söyledi:

    "Koskoca devlet adamlarının her gün değişen fikirlerinin yanında bizim fikrimizin sorulması çok zarif bir davranış. Bu konuda benim bir fikrim yok. Demokratik konular demokratlarla konuşulabilir ancak. Bunun dışında ne konuşacağız orada. Yine de gelirse zarifçe reddederim"

    "Mezeler kaliteliymiş"

    Bundan öncekine sanatçı arkadaşlarının yemeğe gittiğini anlatan Gezen "Çok güzelmiş, 'Mezeler kaliteliydi' dediler. Meze demeyelim içki günah olduğuna göre 'iyiydi' dediler 'Ara sıcaklar çok iyiydi' dediler. Ben demokratik açılımın tam anlamıyla açılmış şeklini görsem bir fikir beyan edeceğim ama orada yıkılmış insanların bir de böyle konularda yıkılmasını hoş karşılamıyorum. İyi bir sonuç çıkacaksa, ülkenin, o insanların yararına olacaksa kim karşı çıkabilir ki o işe. Mizahçıların muhalefet yapma gibi bir yanı var. Bizim de beslenmemiz bundan" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow