hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gül Ahmedinecad ile telefonda görüştü

    Gül Ahmedinecad ile telefonda görüştü
    expand

    İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad Hz. Muhammed'in doğum yıldönümünü münasebetiyle bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Gül, Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası konularda İran ile müzakere ve işbirliğine önem verdiğini belirtti.

    Görüşmenin ne zaman yapıldığı hakkında ayrıntıya yer verilmeyen haberde, Cumhurbaşkanlarının iki ülkenin halkına tebriklerini sundukları ve ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundukları ifade edildi.

    Habere göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye, bölgesel ve uluslararası konularda İran ile müzakere ve işbirliğine önem veriyor. Huzur, güvenlik ve barışın sağlanmasında İran'ın oynayacağı rolü yararlı buluyor ve bunun iki ülkenin de faydasına olduğuna inanıyor" dedi.

    Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ve İran'ın kardeşçe ilişkilerinin daha da geliştirilmesi temennisinde bulundu.

    Ahmedinecad ise iki ülke ilişkilerinin sağlam ve gelişmekte olduğunu kaydederek, "Türkiye ve İran'ın birçok konudaki müzakere ve işbirliğinin olumlu ve faydalı sonuçlar verdiğini" söyledi.

    Türkiye-İran ilişkilerini "tarihi ve kardeşçe" diye değerlendiren Ahmedinecad, "İran, bölgesel ve uluslararası tüm alanlarda Türkiyeli kardeşlerinin haklarını savunacak" dedi.

    Bölge ve dünyadaki son gelişmelere işaret eden Ahmedinecad, "Bu gelişmeler, Türkiye ve İran'ın lehine gelişmekte. Dünyada adalet ve barışın sağlanması için mevcut durumdan istifade edilmeli" diye konuştu.

    Ahmedinecad, Türkiye'nin kalkınması ve başarısından duyduğu memnuniyeti ifade etti ve "Türkiye, bugün bölgede barış, huzur ve güvenliğin sağlanmasında etkili rol oynuyor" ifadesini kullandı.

    İran Cumhurbaşkanı, "Türk milleti ve devleti bugün kalkınma yolunda hareket ediyor ve hiçbir şey bunun önünü alamaz" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow