İndex

ABD ile ilişkiler masada

ABD ile ilişkiler masada

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili tasarının Amerikan Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nden geçmesinin ardından, yeni bir eylem planı hazırlandı. Ankara'ya çağrılan Büyükelçi Namık Tan da görüşmelerine başladı.

Tan, sabah saatlerinde Bakanlık'ta müsteşar yardımcılarının her hafta yaptığı koordinasyon toplantısına katıldı.

Öğleden sonra da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde 1915 olaylarına ilişkin yasa tasarısının geçmesinden sonra istişarelerde bulunmak üzere çağrılan Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ile bugün görüştüklerini, istişarelerin süreceğini söyledi.

Davutoğlu, Moritanya İslam Cumhuriyeti Dışişleri ve İşbirliği Bakanı Naha Mint Mouknass ile görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, konuya ilişkin bir soru üzerine, Tan ile oylamaya ilişkin konuları bütün detaylarıyla ele aldıklarını, bundan sonra atılacak adımlar konusunda istişare ettiklerini belirtti.

Önümüzdeki günlerde değerlendirmelerin devam edeceğini ifade eden Davutoğlu, bunun bir süreç olduğunu, bu süreci, hem barış perspektifini muhafaza edecek, ama aynı zamanda Türkiye'nin hiçbir zaman taviz vermeyeceği konularda baskı mevzu bahis olmayacak şekilde sürdüreceklerini ifade etti.

Soykırım tasarısı, henüz komiteden geçtiği için Ankara'nın şimdilik savunma ihalelerini iptal etmek, İncirlik üssünü kapatmak gibi radikal adımlar atması beklenmiyor.

Ancak, eğer tasarı ileri aşamalara taşınırsa, enerji, savunma gibi alanlarda Amerika'ya yönelik alınacak tedbirler gündeme alınabilir.

Diplomatik kaynakların CNN TÜRK'e verdiği bilgilere göre, tasarının komiteden geçmesinin ardından atılması planlanan adımlar şimdiden hazır.

Daha ileri aşamalarda yani tasarının Temsilciler Meclisi Genel Kurulu gündemine alınması ve oylanması durumunda verilecek tepkiler de belirlendi.

Eylem planının, ne zaman ve hangi çerçevede yürürlüğe gireceğinin kararını Bakanlar Kurulu verecek.

Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Ne bakanı olursunuz?
Sizce insanoğlunun yaptığı en büyük tarihsel hata ne?





Devam