İndex

Milas ve Fethiye'de orman yangını

Milas ve Fethiye'de orman yangını

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan orman yangının söndürüldüğü, Fethiye'deki orman yangınının ise kontrol altına alındığı bildirildi.

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, yaptığı açıklamada, Milas'ın Kayadere mevkisinde çıkan yangının şiddetli rüzgar nedeniyle güçlükle söndürüldüğünü söyledi.

Aydın, yangını söndürmek için bölgeye çevre ilçelerden takviye ekipler gönderildiğini ifade ederek, "Fırtına, yangına müdahaleyi oldukça zorlaştırdı. Ancak ekiplerimiz başarılı bir çalışmayla yangını söndürdü. Yangında, yaklaşık 2 hektarlık alan zarar gördü" diye konuştu.

Aydın, Fethiye'nin Kayadibi köyündeki sazlık alanda başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle bölgede bulunan ormanlık alana sıçrayan yangının ise kontrol altına alındığını bildirdi.

Buradaki yangına 3 arozöz, 20 yangın söndürme işçisi ve 3 teknik elemanla müdahale ettiklerini belirten Aydın, "Yangın şu anda kontrol altına alındı. Fethiye'de de etkili olan fırtına, yangına müdahaleyi güçleştirdi. Yangında 1.5-2 hektarlık alan zarar gördü. Şu anda bölgede kuvvetli bir fırtına var. Vatandaşlar şiddetli rüzgar nedeniyle yangınlar konusunda duyarlı olsunlar ve açıkta ateş yakmasınlar" dedi.


İlgili Konular » Orman Yangınlarıdiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Sevgililer Günü'nü nasıl geçirmelisiniz?
Canınız bir şeylere sıkkın. Kendinizi toplamak için bunlardan hangisini yaparsınız?





Devam