hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Riyad-Ankara arası Anayasa polemiği

    Riyad-Ankara arası Anayasa polemiği
    expand

    Anayasa değişikliği CHP ile AK Parti arasında Riyad'dan Ankara'ya polemik yarattı. Başbakan Riyad'dan konuştu, "Paket kısa, zaman az hızlı hareket edeceğiz" dedi. Ana muhalefet ise Ankara'dan yanıt verdi: "Gümrükten mal kaçırır gibi Anayasa dayatması doğru değildir."

    Erdoğan Riyad'a giderken anayasa değişikliği ile ilgili, "Çalışmalar bittiği anda arkadaşlar nezaketini ortaya koyduğu anda, çalışma yapılacak, yarın demek yanlış olur" diye konuştu.

    Başbakan, Riyad'dan ise yüzde 1'in üzerinde oy alan tüm partilerle görüşeceklerini açıkladı. Görüşmeler için yine tarih vermedi, "Zaman dar, paket kısa hızlı hareket edeceğiz " dedi.

    O Suudi Arabistan'dayken ana muhalefet bir kere daha eleştirdi; Baykal, "Gümrükten mal kaçırır gibi, selin önünden kütük alır gibi anayasa dayatması doğru değildir" dedi.

    Ve Baykal, Anayasa değişikliği konusunda Başbakan'ı inat etmekle suçladı, suçlarken de bir şarkıdan yola çıktı : "Başbakan 'olur olur bal gibi olur' diyor, bize şarkı söylüyor..."

    CHP lideri, o şarkıya da bir Özdemir Asaf şiiriyle yanıt verdi: "İnsansız adalet olmaz / Adaletsiz insan olur mu? / Olur olmaz mı? / Ama olmaz olsun."

    BDP
    'nin genel af görüşü

    Genel af tartışmasıyla ilgili CNN TÜRK'ün sorularını yanıtlayan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Taş atan çocuklarala ilgili yasa tasarısını Adalet Bakanlığı ile görüştük. Kanayan yara bir bütün. Terörle mücadele yasası bir halkı terörist ilan eden bir yasa" dedi.

    Sakık, "Bu çocuklar terörle mücadele yasasından yargılanmamalı. Bu yasa Türkiye'nin gündeminden çıkarılmalı. Çocuklarla ilgili bir yasa gündeme gelince, muhalefet içinde 'Öcalan' var diyor. Öcalan olmasa ne yapacaklar. Baykal çıksa, 'Benim vicdanım kanıyor' dese, 'çocuklar cezaevinde' dese..." diye konuştu.

    "Hiç kimse birilerinin arkasına sığınmasın. Hükümet uzlaşıdan bahsediyor. Muhalefetin uzlaşmadığını söylüyor" diyen Sırrı Sakık, "Eğer hükümet samimi ise bunu tek başına da geçirebilir. Gerekçe bulmasın hiç kimse" ifadelerini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow