İndex

SAT VE SAS timleri nefes kesti

SAT VE SAS timleri nefes kesti

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları, Sualtı Taarruz (SAT) ve Sualtı Savunma (SAS) timlerinin eğitimleri ile Batı Karadeniz'de fırkateynler tarafından yapılan güdümlü mermi atışlarını izlemek üzere İstanbul'daydı.

Eğitim görüntüleri Genelkurmay Başkanlığı tarafından basına dağıtıldı.

Orgeneral Başbuğ'un ziyaretleri çerçevesinde, İstanbul'un Keçilik bölgesinde SAT timleri tarafından kısıtlı görüş şartlarında sualtından ve helikopter ile düşman bölgesine sızma, keşif ve baskın görevlerine yönelik eğitimler ile SAS timleri tarafından tahrip, şüpheli cisim ve deniz mayınlarına müdahale eğitimleri yapıldı.

Karadeniz'de de yedi fırkateyn, altı hücumbot ve iki denizaltının katıldığı harbe hazırlık eğitimlerinde; TCG Salihreis ve TCG Gökova fırkateynleri tarafından sea sparrow ve standart sm-1 satıhtan havaya güdümlü mermi atışları dron tipi hedefe başarılı ile gerçekleştirildi.

Bilgi notunda, eğitimlere katılan birliklerin eğitim ve harekata hazırlık seviyelerinin çok iyi olduğunun görüldüğü ve başarılı personelin, Orgeneral Başbuğ tarafından ödüllendirildiği kaydedildi.


Batı Karadeniz'de fırkateynler tarafından güdümlü mermi atışları yapıldı

İlgili Konular » Genelkurmaydiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Sevgililer Günü'nü nasıl geçirmelisiniz?
Canınız bir şeylere sıkkın. Kendinizi toplamak için bunlardan hangisini yaparsınız?





Devam