hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çeyrek altın fiyatları düşüş durdu | 7 Ekim Çeyrek altın ne kadar?

    Çeyrek altın fiyatları düşüş durdu | 7 Ekim Çeyrek altın ne kadar
    expand

    Altın fiyatlarında 10 gündür düşüş yaşanırken 7 Ekim'de öğlen saatlerinde düşüş yerine yükseliş başladı. Gram altının değeri 125 Lira'nın altındayken, çeyrek altın ise 205 lira'nın altında işlem görüyor. Altın piyasasında bu denli düşüşlerin sebepleri nelerdir? 7 Ekim'de altın fiyatlarında son durum...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    7 Ekim Cuma sabah saatlerinde altın fiyatlarında, düne nazaran düşüş daha hızlı bir şekilde devam ederken öğleden sonra altın piyasasında toparlanma gözükmekte. Uluslararası ekonomi piyasalarından gelen haberlerden ötürü fiyatlarda son 10 gündür düşüş yaşanıyordu. FED Bankası faiz artırımı, Avrupa Merkez Bankası varlık alımı haberi, Amerika'da tarım dışı istihdam verileri; Türkiye'de Moody's'in kredi notunu düşürmesi ve diğer kredi kuruluşların not düşürmenin 2016'da devam edeceğini söylemesi, OHAL'in 3 ay daha uzatılacağı haberi, Orta vadeli programın açıklanması... Bu konuların altın oranlarında düşmesinde oldukça etkisi oldu.

    7 Ekim Altın fiyatları öğlen saatlerinde ne kadar?

    Gram altın: Düşüş durdu yükseliş başladı. 123 Lira'dan satışı devam etmektedir.

    Çeyrek altın kaç lira sorusuna öğleden sonra verilen cevap: Düşüş durdu, hafif bir yükseliş gözükmekte. 202,4235 Lira'dan satılmakta.

    Yarım altın: Düşüş durdu yükselişi az bir oranla başladı. 404,6141 Lira'dan işlem görmekte.

    Tam altın: Düşüş durdu, yükseliş hakim. 806,7535 Lira'dan satılmakta.

    Cumhuriyet altını: Düşüş devam ediyor. Çeyrek altından daha sert düşüş Cumhuriyet altınında yaşandı. 828 Lira'dan satılmaktadır.

    22 ayar bilezik altın: Kadınların en çok ilgi gösterdiği bu altında düşüş durdu ve hafif bir yükseliş yaşanmakta. 112,8465 Lira'dan satılmakta.

    Altında fiyatların düşme sebepleri nelerdir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzmanlara göre savaş ve ekonomik krizin olduğu zamanlarda altın oranların yükselmesi gerekirken, bu denli düşüşün tam olarak sebeplerini açıklayamadıklarını dile getirdiler. Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği İkinci Başkanı İrfan Günsay, savaşın olduğu yerde düşüş yerine yükselişin olması gerektiğini, şu anki dünyada yaşanan ekonomik gelişmelerden ötürü düşüşün yaşandığını söyledi. 

    Anadolu Ajansı Finans Analisti İslam Memiş, düşüşü şu cümlelerle açıkladı: Özellikle dün ABD’de açıklanan ISM imalat dışı PMI verisinin beklentilerin çok üzerinde açıklanması ABD dolarına güç kazandırdı. Dolar'ın son zamanlardaki yükselişi ve bilhassa FED'in faiz artırımının 2017'den önce olacağına dair açıklamaları dolar'ı güçlendirirken, altında değer kaybı yaşatmasına sebep oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow