hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık Müdürü'nden tehdit: "Sıkarım"

    Sağlık Müdüründen tehdit: Sıkarım
    expand

    Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat'ın yerel televizyon kanallarında yayınlanan ses kaydı tepki çekti. Kubat'ın Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin kapatılarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlanmasını protesto eden sağlık meslek örgütü üyelerini tehdit ettiği öne sürüldü.

    Diyarbakır'da 141 yataklı Göğüs Hastalıkları Hastanesi, İl Sağlık Müdürlüğü kararıyla sağlık personeli eksikliği ve daha iyi hizmet verilebilmesi amacıyla mevcut personel ve malzeme ve birimlerin bir bölümünün Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, diğer bölümünün ise Devlet Hastanesi'ne kaydırılma kararı alındı.

    Bu karara başta hastane çalışanları ile Sağlık Meslek Örgütleri Platformu üyeleri tepki göstererek hastane ve il Sağlık Müdürlüğü önünde önceki gün basın açıklamaları yaparak eylemler düzenledi.

    Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat, eylem ardından makamında gazetecilere konuşurken Türkiye'de çok sayıda hastanenin aynı yöntemle başka hastanelere entegre edildiğini, hastanede doktorların 8- 9 bin TL döner sermaye aldıklarını öne sürdü.

    Namık Kemal Kubat, Sağlık Meslek Örgütleri Platformu üyelerinin Sağlık Müdürlüğü önüne kadar gelerek eylem düzenlemesine de tepki gösterdiğini söyledi.

    Bu konuda yapılan eylemin ahlaka, terbiyeye sığmadığını savunan Kubat, "Eğer ben de yarın silahımla buraya gelip, havaya sıkmazsam adam değilim. Yaparım canım, ben yaparım. Her şeyin bir usulü var. Ben yaparım beni biliyorsunuz. Benim insan için yapmayacağım bir şey yoktur beni biliyorsunuz. Ben sıkarım" dedi.

    Kubat'ın ses kaydının yerel televizyonlarda yayınlaması üzerine Tabip Odası Başkanı Selçuk Mızraklı, Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat'ı 'emlakçı bir bakışa sahip olmakla' suçladı.

    Mızraklı, hastane arsalarının peşkeş çekilmek istendiğini öne sürerken, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

    Mızraklı, Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat'ı istifaya çağırırken, "Onuru varsa istifa etmeye davet ediyoruz. Eğer istifa etmeyecek ise, onu orada tutacak olan iradenin de bu günahın, vebalin ve ayıbın sorumlusu olacaklarını ifade ediyoruz" dedi.

    Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat, ses kaydının kendisine ait olduğunu kabul ederken "ciddiye alınmaması gereken bir konu" olduğunu söyledi.

    Kubat, "Basın mensuplarıyla aramızda muhabbet ediyor, gülüyor, 'espri olsun' diye konuşuyorduk. Muhabbet esnasında konuştuğumuz bir şeydir. Adamlar alıp büyütmüş. Kime şimdiye kadar sıktık da bundan sonra sıkalım. Kimseye şimdiye kadar böyle bir şey de söylemedik. Biz ne yapmışız? Bu insanlar için kendimizi feda ediyoruz. Bir tek gayemiz var; insana insanca değer vermek. Bunun dışında amacımız yoktur. Arkadaşlar da demokratik bir şekilde gelip slogan atabilir. Ama şahsıma küfür edilmesi zoruma gitti. Devletin bürokratıyım, bana küfür etmeye hakları yok" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow