hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsung kaç para kaybedecek?

    Samsung kaç para kaybedecek
    expand

    Samsung, Galaxy Note 7 yüzünden kaç para kaybedecek dersiniz? Rakamlar, dünya devi için bile büyük!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güney Koreli dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Samsung, son aylarda Galaxy Note 7 skandalı sebebiyle gündemden düşmedi. Ağustos ayı içerisinde satışa çıkan telefon için, Eylül ayında geri çağırma yapılmıştı. Değişimden gelen cihazlarda sorunun devam etmesi sebebiyle telefonun üretimi durduruldu. Üretimin şimdilik geçici olarak durdurulduğu söyleniyor ancak halen cevaplanmamış sorular var. Yangın tehlikesi sebebiyle ciddi bir tehdit oluşturan Galaxy Note 7 modelinin birde maddi boyutu var. Samsung, Galaxy Note 7 sebebiyle milyarlarca dolar kaybediyor.

    Geçtiğimiz ay telefon için geri çağrılma kararı açıklandığında firmanın zararı için 5 milyar dolarlık tahminler yapılıyordu. Bu miktar rakamsal olarak büyük olsa da Samsung gibi bir dünya devi için telafi edilebilir seviyedeydi. Ancak ikinci kez yapılan açıklama ve sorunların devam etmesi sebebiyle zararın 17 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

    FM 2016'da keşfedilen kaleci ilk milli maçında gol attı!

    Samsung’un piyasaya değeri 235 milyar dolar seviyesinde, firmanın elindeki nakit para ise 69 milyar dolar. Dolayısıyla Galaxy Note 7 krizinin sonuçları da büyük olacak gibi duruyor. Elbette bu süreçte Samsung’un iflas bayrağını çekmesi beklenmiyor ancak ciddi bir sarsılma yaşanacağı kesin. Krizin maddi boyutu bir şekilde atlatılabilir gibi görünüyor ancak kullanıcıların yaşadığı güven kaybının telafi edilmesi daha zor olabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samsung, cihazların kesin olarak kullanılmaması gerektiğini belirtiyor. Değişim programı da şimdilik sonlandırıldı. Eğer bir Galaxy Note 7 kullanıcısıysanız, hem kendi güvenliğiniz hem de çevrenizdekilerin güvenliği için, konu netlik kazanana kadar, cihazlarınızı kapalı tutmayı ihmal etmeyin.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow