İndex

Boğaz'da gemi kazası...

Boğaz'da gemi kazası...

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
İstanbul Boğazı Bebek açıklarında Bora adlı Benize bayraklı kuru yük gemisi, arıza yapıp demir atan Giant Pescadores adlı Panama bayraklı gübre yüklü gemiye kıçtan hafif şekilde çarptı. Çarpan gemi daha sonra sürüklenerek kıyıya sürttü.

Giant Pescadores adlı 223 metre boyunda gemi, akşam saatlerinde Kandilli açıklarında arıza yaparak demir attı. Yardım istedikten sonra Bebek açıklarına kadar yavaş yavaş ilerleyen gemi, arkasından gelen gemiler için tehlike yarattı.

Bu gemilerden 119 metre uzunluğundaki Boda adlı gemi, arıza yapan gemiye kıçtan sürttükten sonra sürüklenerek kıyıya çarptı.

Çarpma anında kıyıda bağlı olan tekne sanipleri büyük korku yaşadı. Gemi kıyıya çarptıktan hemen sonra geri manevra yaparak açıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Kurtarma 3 römorkörü ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 6 hızlı tahlisiye botu yardıma geldi. Her iki gemide römorkörlerle Kumkapı açıklarına çekildi.

Kaza sırasında çarpan geminin baş tarafından yırtık, diğer geminin de kıç tarafında sıyrıklar oluştu.

Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Sevgililer Günü'nü nasıl geçirmelisiniz?
Canınız bir şeylere sıkkın. Kendinizi toplamak için bunlardan hangisini yaparsınız?





Devam