hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kimse Yok mu Derneği yöneticisinin evinde bombalı eylem notları bulundu

    Kimse Yok mu Derneği yöneticisinin evinde bombalı eylem notları bulundu
    expand
    KAYNAKAA

    Kayseri'de tutuklanan Kimse Yok mu Derneği yöneticisi Ümit Ö'nün evinde, el yazısıyla hazırladığı bombalı eylem notları bulundu. Dokümanlar arasında bir de "Tereddüt yok, taviz yok. Anadolu'dan küfrün kökü kazınacak. 15 Tem 2016 cuma" yazılı not çıktı. Eski astsubay olduğu ve "irticai faaliyet" nedeniyle ordudan atıldığı belirlenen Ümit Ö'nün, 2011'de hakları iade edilerek emekli sayıldığı da tespit edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    189 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı

    Kayseri'de darbe girişiminin ardından başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 22 Eylül'de başlatılan operasyonda yakalanan eski astsubay Ümit Özen'in evindeki aramada, bomba yapımıyla ilgili el yazısıyla hazırlanmış notlar bulundu.

    Kimse Yok Mu Derneği üyesi 6 kişi tutuklandı

    Bombalı eylem notları

    Darbe girişiminin ardından kapatılan Kimse Yok mu Derneğinin yöneticilerinden olduğu belirlenen Ümit Ö., operasyon kapsamında 65 kişiyle birlikte gözaltına alınmıştı. Çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanan eski astsubay Ümit Ö., Nevşehir Cezaevi'ne gönderildi. Operasyon kapsamında Ümit Ö'nün evinde yapılan aramada, bir deftere el yazısıyla yazılmış, TNT'den patlayıcı yapılışı ile molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı hazırlanışına dair notlar bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'Kimse Yok Mu' derneğine FETÖ operasyonu

    'Canlıya zarar riskinin hesaplanması'

    Bombanın hazırlanmasına dair bilgilerin yer aldığı nottaki "Bina giriş çıkışlarına dair iyi bir analiz yapılması, zamanlamanın hesaplanması, canlıya zarar riskinin hesaplanması, hedefe mesajın ne olması gerektiği, iyi eleman seçimi" gibi ifadeler dikkati çekti.

    Kılıçdaroğlu, Bülent Arınç'ı istifaya çağırdı

    15 Temmuz'a işaret

    Ümit Ö'nün evinde ele geçirilen kağıtlar arasında 15 Temmuz'a işaret ettiği yorumlanan bir not da bulundu. Küçük bir kağıda el yazısıyla yazılmış notta, "Tereddüt yok, taviz yok. Anadolu'dan küfrün kökü kazınacak. 15 Tem 2016 cuma" ifadesinin yer aldığı kaydedildi. Ele geçirilen başka bir kağıtta ise tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği ve telefonların PTT kanalıyla yapılması gerektiğine ilişkin yazılar bulundu.

    Fethullah Gülen ve kardeşi için "Difüzyon mesajı"

    Notların kendine ait olduğunu kabul etti

    Ümit Ö., ifadesinde, not kağıtlarının kendisine ait olduğunu kabul ettiği belirtildi. Bunların günlük şahsi notları olduğunu söylediği bildirilen Ümit Ö'nün patlayıcı madde yapımıyla ilgili notlar hakkında ise açıklama yapmaktan kaçındığı öğrenildi.

    FETÖ'nün kurumlarında çalışmış

    Kayseri nüfusuna kayıtlı 56 yaşındaki Ümit Ö'nün, astsubay olarak görev yaparken 1980'de "irtica" nedeniyle ordudan atıldığı, 2011'de ise hakları iade edilerek emekli sayıldığı tespit edildi. Ümit Ö'nün ordudan atıldıktan sonra 1989-1994 döneminde FETÖ'nün önemli merkezlerinden olduğu bilinen İzmir'deki Özel Yamanlar Kolejinde memur olarak çalıştığı belirlendi. Kayseri'deki Özel Kılıçaslan Lisesinde (OHAL kararnamesiyle kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığına devredildi) 1994-2005 yıllarında kütüphane sorumlusu olarak görev yaptığı tespit edilen Ümit Ö'nün aynı zamanda Kimse Yok mu Derneğinin Kayseri Şubesinde yönetici pozisyonunda faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow