hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ağca: "Ben insanlığın son umuduyum"

    Ağca: Ben insanlığın son umuduyum
    expand

    Yaklaşık 3 ay önce tahliye olan Abdi İpekçi suikastı hükümlüsü Mehmet Ali Ağca, ilk kez kameraların karşısına geçti ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul'da yaşadığını, ancak en kısa zamanda gideceğini söyleyen Ağca, adının dans yarışması için geçmesi konusunda, "Ben Mesihim, diyen bir kişiyi yarışmaya çağırmak aşağılık bir davranıştır" dedi.

    Avukatıyla birlikte İstanbul Bostancı'daki Prenses Otel'de Türk bayrağı önünde basın toplantısı düzenleyen Ağca, cezaevinden çıktıktan sonra toplumu anlamaya çabaladığını söyledi.

    İncil'i yazdığını söyleyen Ağca, gün içinde spor yaptığını kaydetti, "Cezaevinde beton üzerinde 2 saat koşuyordum" dedi.

    Ağca, bir dans yarışması için isminin geçmesi konusunda ise, "Ben Mesihim, diyen bir kişiyi yarışmaya çağırmak aşağılık bir davranıştır" dedi.

    "Film ve belgesel için bir plan var ancak anlaşma yok" diyen Ağca, "Ben yeni bir dünya inşa etmek istiyorum. Ben son umuduyum insanlığın" şeklinde konuştu.

    Toplantıda konuşmasına İngilizce olarak başlayan Ağca, basın mensuplarının tepki göstermesinin ardından konuşmasına Türkçe olarak devam etti.

    "Dış dünyaya adaptasyon zorluğu çektiniz mi? Neler yapıyorsunuz?" şeklindeki bir soru üzerine Ağca, "Bir anda toplumu anlama, hayata adapte olmak mümkün değil ama şunu söyleyebilirim arkadaşlar, Harward, Princeton, Oxford üniversitelerinde insan bilimleri, sosyal bilimler dersi verebilirim. Hem de öğrencilerine değil, profesörlerine... Toplumun içine pek giremiyorum. Biliyorsunuz bakışlardan biraz rahatsız oluyorum. Ama zamanla herhalde rahatlıkla normal hayatımı yaşayacağım" dedi.

    İstanbul'da yaşadığını, zaman zaman başka şehirlerdeki tanıdıklarının yanına da gittiğini belirten Ağca, yakın zamanda Malatya'ya da gitmeyi düşündüğünü ifade etti.

    Ağca, vaktini "İncil" yazarak geçirdiğini, zaman zaman spor yaptığını kaydetti.

    Papa suikastıyla ilgili çeşitli kitaplar yazıldığını ancak son sözün söylenmediğini savunan Mehmet Ali Ağca, "Çünkü son söz benim elimde. Son sözü ben söyleyeceğim" dedi.

    Bir basın mensubunun "Baktığımız zaman siz de cinayetten hüküm giymiş birisiniz. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya Ağca, "Anlıyorum kardeşim. Haklı, güzel bir soru. O ayrı bir şey. Türkiye'de iç savaş vardı. Ne oldu olmadı... Bu konularda da tek kelime söylemeyeceğim. Ama burada yepyeni bir insan var. Mesih Ağca var. Benim günah çıkaracak hiçbir şeyim yok. Sorumlu da değilim" cevabını verdi.

    Mehmet Ali Ağca, basın toplantısında ayrıca kendi el yazısıyla yazdığı İngilizce bir metni de basın mensuplarına dağıttı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow