hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alparslan Türkeş anıldı...

    Alparslan Türkeş anıldı...
    expand

    Milliyetçi Hareket Partisi'nin eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş, ölümünün 13'üncü yılında anıldı. Anıt mezardaki törene katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaşanan siyasal olayların Türkeş'in analizlerini haklı çıkardığını söyledi.

    Alparslan Türkeş, ölümünün 13. yılında Beştepe'deki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

    Törene Bahçeli'nin yanı sıra, Alparslan Türkeş'in oğlu ve Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş, parti yöneticileri, partililer, STK ve Türk federasyonlarını temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

    Tören başlamadan önce Kuranı Kerim okundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkeş'in mezarına kırmızı beyaz karanfiller bıraktı. Kabirdeki çiçeklere su verdi ve dua etti.

    Bahçeli, kabire Türkeş'in doğum yeri olan Kayseri'nin Pınarbaşı, Köşkerli köyünden getirilen toprağı da serpti. Daha sonra konuşma yapan Bahçeli, Türkeş'in büyük bir devlet adamı olduğunu ve ölümünün ardından onun eserlerinin anlamı ve önemini daha iyi idrak ettikleri ifade etti.

    Türkeş'in şahsiyetinin gerçek değerinin, maddi varlığından ayrılmasına rağmen hatırlanması ve emanetinin eller üzerinde taşınması ile ortaya çıktığını belirten Bahçeli, 13 yılda ona olan sevginin artarak devam ettiğini söyledi.

    Türkeş'in Türk tarihinde müstesna bir yeri bulunduğunu ifade eden Bahçeli, ileri görüşlü bir lider olduğunu vurgulayarak, "Bir dava adamının yıllar sonra bile gönüllerde yaşıyor olması, sadece verdiği mücadelenin büyüklüğü ve şahsiyetinin yüksekliğinden değil, aynı zamanda ileri görüş ve haklı çıkma arasında bağdan da kaynaklanmaktadır, nitekim, onun Türkiye'nin temel meseleleri hakkındaki ön görülerinin haklı çıkmış olması, halen toplumca yaşadıklarımızın da onu doğrulamaya devam etmesi. Dünyanın ve insanlığın geleceğine dair düşüncelerinin birer birer gerçekleşmesi merhum Türkeş Beyin vizyon derinliğini bugün de herkese göstermektedir. Henüz milli birlik ve milli kimlik konusundaki tahriklerin bu derece tırmanmadığı ve hükümet eliyle yıkılmaya çalışılmadığı yıllarda bile O, bu vahim gelişmeleri görebilmiş, Türk milletine musallat olacak tehlikeler konusunda da o yıllarda ülkemizi uyarmıştır" dedi.

    Konuşmasında dava arkadaşlarına da seslenen Bahçeli, Türkiye'nin sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel bir buhran ve bunalım hali yaşadığını öne sürerek, "Bunlardan daha vahimi ise Türk milleti, bin yıllık kardeşliğini sorgulama ve sadakatini sınanma noktasına kadar sıkıştırılmış ve gerilmiştir. Merhum Türkeş Beyin, sevdalısı olduğu büyük Türk milleti üzerinde tehditlerin arttığı bugünlerde milli kimlik, milli varlık ve milli bekanın devamı için ittifak etmiş vatan evlatlarının dayanışmasına ve güç birliğine her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır" diye konuştu.

    "Gerek ülkemizin içinde olduğu şartlar, gerekse kültürel gelişmelerin çevremize yansımaları bu kutlu davanın yılmaz savunucuları olan sizleri büyük bir siyasi mücadele ortamına çekmiştir. Bugün milliyetçi hareket, bu tehlikeler karşısında yeni bir sabır ve demokrasi sınavı vermekte, milletimizin yükselmesi yolunda yegane umut olmayı sürdürmektedir" diyen Bahçeli, "Bu gerçekler, milliyetçi harekete ve ülkücü gençliğe daha büyük sorumluluklar yüklemektedir. Fitne ve fesata meydan vermeden, birlik ve beraberlik içinde üç hilali hak ettiği yerde dalgalandırmak, Türkiye sevdalılarını hak ettiği iktidara taşımak, Başbuğ'un emanetine sahip çıkmanın da asgari şartıdır" ifadelerini kullandı.

    Bahçeli, "Demokratik imkanları kullanarak ilerleyeceğimiz yolumuz uzun, işimiz hayli çetindir. Bu yolda yılmadan ve usanmadan gayret göstermek hepimizin dava, ülkü ve vefa borcu olmalıdır. Milliyetçi ülkücü kadrolar, onunu izinde yürümeye kararlıdır." MHP'nin var olduğu sürece Türk milletinin umutsuzluğa kapılmayacağını da belirten Bahçeli, "Bu yolu birlikte kat edecek, ülkemizi güzel yarınlara taşıyacağız" diye konuştu.

    Bahçeli'nin anıt mezardan ayrılmasının ardından törene katılanlar da Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret ederek dua etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow