hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YGS sınavında tek başına!

    YGS sınavında tek başına
    expand

    Güneydoğu'da çok sayıda öğrenci bölgelerindeki okulların kapasite sorunu yüzünden başka kentlerde sınava girmek zorundaydı. Adana'nın Kozan ilçesinde 11 kişinin görevli oldugu bir okulda ise sınava sadece bir öğrenci girdi.

    Adana'nın Kozan ilçesindeki bir okulda, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) nedeniyle 11 kişinin görev yaptığı bir okulda bir tek aday sınava girdi.

    18 okulda toplam 4 bin 308 adayın YGS'ye girdiği Kozan'ın Şevkiye Mahallesi'ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda ilginç bir durum yaşandı.

    Okul müdürü, bina görevlisi, sınav komisyonu başkanı, üyeleri, gözetmen ve 4 polisle birlikte toplam 11 kişinin görev yaptığı okulda, sadece 29 yaşındaki Yeşeren Kaplan sınava girdi.

    Okuldaki 1 nolu salonda sınava giren Kaplan, okulda tek başına sınava girmesinin sınav stresini artırdığını söyledi.

    Salonda kendisinden başka aday olmamasının garibine gittiğini bildiren Kaplan, "Sabah okula geldiğimde sadece benim sınava gireceğimi öğrenince çok şaşırdım. Sınav öncesi bir ÖSYM görevlisi gelerek durum hakkında açıklama yaptı. Bu sınava kendimi denemek için girmiştim. Çok fazla çalışmadığım için rahat bir şekilde okula geldim. Ancak, sınava girdiğim salonda, hatta tüm okulda tek adayın ben olduğunu öğrenince stres yaşadım" dedi.

    Tek öğrencinin sınava girdiği Cumhuriyet İlköğretim Okulu, geçtiğimiz günlerde, okul müdürünün, iş yaptırmak için odasına çağırdığı 2 kız öğrenciyi, "Size sınavlarda torpil yaparım" diyerek elle taciz ettiği iddiasıyla da gündeme gelmişti.

    Öğrencilerinin yakınları tarafından linç edilmek istenen okul müdürü tutuklanmıştı.

    Ancak, okulda bir öğrencinin sınava girmesinin tesadüf olduğu, bu olayla bağlantısı bulunmadığı kaydedildi.

    ÖSYM yetkilileri, YGS'de adayların her salonda 14 kişi olacak şekilde yerleştirildiğini, bilgisayar ortamında yapılan yerleştirmenin ardından bazı salonlarda daha az sayıda adayın sınava girebildiğini bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow