hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bedrettin Dalan hakkında yakalama kararı

    Bedrettin Dalan hakkında yakalama kararı
    expand

    Yeditepe Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Bedrettin Dalan hakkında yakalama emri çıkarıldı.

    "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" iddialarına ilişkin soruşturma yürüten Cumhuriyet savcıları, Bedrettin Dalan hakkında yakalama emri çıkarılmasını talep etti.

    Talebi inceleyen İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Dalan hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.

    İstek Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bedrettin Dalan hakkında Ergenekon soruşturması kapsamında, isminin şüpheli olarak geçmesinden 15 ay sonra, savcılığın talebi üzerine, İstanbul nöbetçi 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce yakalama kararı çıkartıldı.

    Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan 8'inci iddianamenin şüphelisi olarak yer alması beklenen Bedrettin Dalan, Türkiye'ye döner dönmez yakalanarak tutuklanacak.

    Emekli Orgeneral Tuncer Kılıç, Prof. Dr Yalçın Küçük, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, Emekli Orgeneral Kemal Yavuz ve Susurluk hükümlüsü İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 32 kişinin gözaltına alındığı, 7 Ocak 2009'da yapılan 10'ncu operasyonda, Bedrettin Dalan'ın da adı geçmişti.

    Operasyon kapsamında Bedrettin Dalan'ın oğlu Barış Dalan, gözaltına alınmış ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Ancak Bedrettin Dalan, yurt dışında olduğu için gözaltı işlemi uygulanamamıştı.

    Oğlunun gözaltına alınması üzerine açıklama yapan Bedrettin Dalan, ABD'de tedavi gören eşi Ayseli Dalan'ın yanında olduğunu belirterek, "Ocak ayı sonunda döneceğim" diyerek aynı zamanda kendi sağlık sorunları olduğunu da söylemişti.

    Ancak aradan 15 ay geçmesine rağmen Türkiye'ye dönmeyen Bedrettin Dalan, Amerika, Fillandiya, Hollanda, Almanya, Rusya, Belarus ve Suriye'ye giderek, bir süre kalmıştı.

    Son olarak Suriye'de Bekaa Vadisi çevresindeki şehirlerde yaklaşık bir ay kaldığı öne sürülen Bedrettin Dalan'ın istihbarat teşkilatı El Muhaberat'ın bilgisi dahilinde dolaştığı iddia edilmişti.

    Poyrazköy'deki silahlar

    Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamelerde, Bedrettin Dalan'ın örgütün fikri ve mali lideri olduğu iddia edilmişti.

    MİT görevlilerinin, bürokratların, müfettişlerin çocuklarına burs verdiği ileri sürülen Bedrettin Dalan'ın, Ergenekon tutuklusu Tuğgeneral Levent Ersöz ile telefonla konuştuğu ve Cumhuriyetçi Çalışma Grubu'nu göreve çağırdığı ifade edilmişti.

    Ergenekon soruşturması kapsamında İstek Vakfı'nda ve Yeditepe Üniversitesi'ndeki odasında arama yapılan Bedrettin Dalan'ın, vakfı aracılığıyla sahibi olduğu Poyrazköy'deki araziden de silah ve mühimmat ele geçirilmişti.

    Bu silahların Ergenekon sanığı Levent Göktaş'a bağlı suikast timinin silahları olduğu ve silahların gömülmesinden Bedrettin Dalan'ın da bilgisinin bulunduğu öne sürülmüştü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow