hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Keneden ölüm şüphesi

    Keneden ölüm şüphesi
    expand

    Tokat'tan 2 gün önce Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde getirilerek KKKA hastalığı teşhisiyle tedavi altına alınan 61 yaşındaki Ahmet Sözkesen'in hayatını kaybettiği bildirildi.

    Almus ilçesine bağlı Çamköyü Köyü'nde çiftçilik ile uğraşan Ahmet Sözkesen'i 1 hafta önce tarlada çalışırken bacağından ve boynundan 2 kene tarafından ısırdı.

    Vücuduna yapışan keneleri kendisi çıkaran ve hastaneye gitmeyen Sözkesen, birkaç gün önce hastalık belirtileri ile Tokat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

    Burada KKKA teşhisi konan ve durumunun ağır olduğu bildirilen Ahmet Sözkesen, 13 Nisan'da ambulansla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak intaniye servisinde tedavi altına alındı.

    Yapılan tüm müdahalelere rağmen Ahmet Sözkesen bugün saat 15.00 sıralarında öldü.

    Sözkesen'in cenazesi, hastane morgundaki ilaçlama ve steril işlemlerin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi.

    Cenaze, bir minibüse konularak ailesinin yaşadığı Almus ilçesine bağlı Çam köyüne gönderildi.

    Yakınları, A.S'nin yaklaşık 11 gün önce bacağından ve boynundan kene tarafından ısırıldığını, keneleri bilinçsizce kendisinin çıkardığını söyledi.

    Rahatsızlandıktan sonra hastaneye başvuran A.S'nin, yüksek ateş ve kusma gibi şikayetlerle önce Tokat'ta, daha sonra Sivas'ta tedavi altına alındığı, geçen yıl da kene tarafından ısırıldığı, ancak sağlık problemi yaşamadığı öğrenildi.

    Bu yıl Sivas'ta hastaneye intikal eden KKKA vakalarında ilk ölüm gerçekleşmiş oldu.

    Hastanenin intaniye servisinde halen 8 hastanın tedavisinin sürdüğü belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow