hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırıkkale-Ankara yolunda kaza: İki ölü

    Kırıkkale-Ankara yolunda kaza: İki ölü
    expand

    Kırıkkale-Ankara karayolunda bir yakıt tankerinin de karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Kazada iki kişi yaşamını yitirdi, üç kişi de yaralandı. Olayın ardından kapanan yol daha sonra trafiği açıldı.

    Mürsel Sezer'in kullandığı, Kırıkkale yönüne giden HD 043817 plakalı dorse taşıyan tır, taşıdığı dorselerin düşmesi sonucu Kurbağalı Mevkisinde makas yaparak Ömer Tetik idaresindeki 42 M 4574 plakalı mazot taşıyan tankere çarptı.

    Çarpışma sonrası büyük çapta yangın meydana geldi. Kazaya karşı yönden  gelen Hızır Sarıca idaresindeki 16 BS 827 otomobil, Adem Dinçer yönetimindeki 06 CNM 60 plakalı kamyonet, Mehmet Tandoğan'ın kullandığı 34 EF 9661 kamyonet ile 35 PFV 69 plakalı Erdal Gölcü yönetimindeki kamyonet de karıştı.

    Kazada, Mürsel Sezer ile tanker sürücüsü Ömer Tetik olay yerinde yanarak hayatını kaybetti.

    Hafif yaralanan diğer araç sürücülerinden Hızır Sarıca ve Adem Dinçer ile Dinçer'in aracında yolcu olarak bulunan ve adı öğrenilemeyen bir kişi, Kırıkkale ve Elmadağ'daki hastanelere kaldırıldı.

    Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

    Öte yandan, kaza sonrası çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin uzun süren çabaları sonucu söndürüldü. Bu sırada trafiğin tek şeritten verilmesi nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.

    Kazada hayatını kaybeden tır ve tanker sürücülerinin kimliklerinin belirlenmesine rağmen, kesin sonucun alınabilmesi için DNA testi uygulanacağı bildirildi.

    Bu arada, ölenlerin kaza yerine gelen yakınları, sinir krizleri geçirdi. Sezer'in fenalık geçiren bir yakınına olay yerindeki ambulansta müdahale edildi.

    Kazaya neden olan tırın, İran'a dorse taşıdığı, kazanın da taşınan dorselerin tırdan düşmesi ile şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesinden kaynaklandığı öğrenildi.

    Bölgede trafiğin normal seyrine dönmesi için ekiplerin çalışması sürerken bölgeye ulaşan Kızılay ekipleri de çalışan polis ve karayolları ekiplerine gıda malzemesi dağıttı.

    Savcılık inceliyor

    Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerine göre ise, kaza, Ankara'dan Kırıkkale istikametine giden bir treylerin Elmadağ rampalarının son metrelerinde freninin boşalmasıyla oluştu.

    Treyler, önündeki akaryakıt yüklü tankere çarptı ve karşı yönden gelen iki binek otomobil de kazaya karıştı. Daha sonra tankerin patlaması sonucu dört araç yanmaya başladı.

    Bu arada, güvenlik çemberine alınan kaza yerinde savcılığın incelemelere başladığı bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow