hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Topbaş: "Dedem Ermeniler tarafından şehit edildi"

    Topbaş: Dedem Ermeniler tarafından şehit edildi
    expand

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Benim annemin babası annem 4 yaşındayken Ermeniler tarafından şehit edilmiş ama bizim ailemizde hiçbir zaman Ermeni düşmanlığı olmadı" dedi.

    20. Uluslar arası Barış Parkı Açılış Töreni Zeytinburnu Soğanlı Bitkiler Parkı'nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

    Törende konuşan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un barış parkına kavuşmasını hak ettiğini söyleyerek, "Dünyaya haykırıyoruz, diyoruz ki, işte gelin bu mekanları birlikte kuralım. Kavga etmeyin, gelin dünyanın kaynakları hepimize yeter" dedi.

    Bosna Hersek'te yaşanan savaş günlerini de anımsatan Topbaş, gelecek yıl Dünya Barış Parkı'nın Bosna Hersek'in başkenti Sarajevo'da kurulması önerisinde bulundu.

    Topbaş, annesi 4 yaşındayken dedesinin Ermeni'ler tarafından şehit edildiğini anlatarak, "Ama bizim ailemizde hiçbir zaman Ermeni kindarlığı olmadı, öyle bir düşmanlığımız olmadı, o günkü şartlar öyleymiş. Bu gün benim Beyoğlu Belediye Başkanlığı ve daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda da danışmanlarımdan birisi Nadia Taşel" diye konuştu.

    Prof. Dr. Nurhan Atasoy da, dünyanın her tarafından yaptığı konuşmalarda yalnız lalenin değil, daha birçok bitkinin Türkiye'den Avrupa'ya gittiğini anlattığını söyleyerek, "Lale Hollanda'nın malı olarak tanınıyor. Tabi Hollandalılar çok iyi değerlendirmişler, ancak Türkiye'den gitmiştir" dedi.

    "Barış parkları insanlara esin versin"

    Napolyon'un "Eğer dünya bir ülke olsaydı İstanbul onun başkenti olurdu" sözlerini anımsatarak konuşmasına başlayan Uluslararası Barış Bahçeleri Derneği Başkanı Paulo Savage ise, "Bugün baktığımız zaman İstanbul Türkiye'nin sadece ekonomik ve kültürel başkenti değil, aynı zamanda 2010 yılında Avrupa'nın Kültür Başkenti olarak seçildi. Bugün burada 2010 Uluslararası Barış Bahçesi'nin açılışı için toplanmış bulunmaktayız. Bu onur dünya barışında önemli rol oynayan şehirlere ve ülkelere verilmektedir" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow