hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bir günde 18 Milyar Dolarlık satış!

    Bir günde 18 Milyar Dolarlık satış
    expand

    Dünya genelinde en çok satışın yapıldığı sonbahar ve yılbaşı döneminde Çin devi büyük bir satış başarısı elde etti. Alibaba bir günde tam 18 milyar dolarlık ürün sattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    11.11 indirimleri ile Çin genelinde kutlanan Bekarlar Gününde büyük kampanyalar düzenleyen internet devi Alibaba bu kampanyalar sayesinde 18 milyar dolarlık satış yaptı. Sadece bir günde gerçekleştirilen bu satış dünya genelinde bir rekoru temsil ediyor.

    Çin’in internet devi Alibaba bünyesinde pek çok farklı internet şirketini barındırıyor. Bu şirketler ile hem ülkesinde hem de dünya çapında büyük başarılar elde eden şirket geçtiğimiz sene 11.11 inidirmlerinde tam 15 milyar dolarlık satış elde etmişti. Bu sene de benzer şekilde büyük kampanyalar düzenlenerek geçen seneki rekor yenilendi.

    Ülkemizde özellikle Aliexpress ile tanınan Alibaba’nın aynı zamanda bir Türkiye ofisi de bulunuyor. Türkiye ofisi üzerinden çeşitli faaliyetlerini yürüten şirket özellikle Aliexpress’in sunduğu ücretsiz kargo ve büyük ürün çeşitliliği sayesinde büyük başarılar elde etmiş durumda.

    Aliexpress 11.11 İndirimlerinde Büyük Bir Başarıya Ulaştı

    11.11 indirimleri için uzun zamandır hazırlık yapan Aliexpress üzerinde de pek çok üründe büyük indirimler yapıldı. Yapılan indirimler sayesinde sürümden kazanma yoluna giden satıcılar büyük satış rakamlarına ulaşmayı başardı. Özellikle teknolojik araç gereçlerin alındığı Aliexpress’te 11.11 inidirimleri süresince tam 18 milyar dolarlık satış yapıldı. Bekarlar günü olarak nitelendirilen gün Çin genelinde büyük bir öneme sahip. Alışveriş çılgınlığının başka bir adı olan bekarlar gününde sadece Çin içerisinde değil Alibaba‘nın gücü sayesinde dünya genelinde büyük satış rakamları elde edilebiliyor. 11.11 indirimlerinde 17.8 milyar dolar satış yapan şirket bu sayede internet üzerinden yapılan satışlarda bir rekora imza attı. Geçtiğimiz sene 14.3 milyar dolar olan satıştaki artışın gelecek sene de devam etmesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Black Friday Yaklaşıyor

    Yılbaşı ve black friday indirimlerinde de Amerika ve Avrupa genelinde yaşanacak olan alışveriş çıldığında ise internet üzerinden 2.72 milyar dolar, fiziksel mağazalardan ise 10.4 milyar dolar satış elde edilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow