hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert açıklamalar

    Cumhurbaşkanı Erdoğandan sert açıklamalar
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Tarım Projesi toplantısında konuştu. Gündeminde Avrupa Birliği Parlamentosu ve terör örgütleri vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de düzenlenen Milli Tarım Projesi toplantısında konuştu. Çiftçiye verilen teşviğin karşısında çalışma istedi. Erdoğan'ın gündeminde Avrupa Birliği Parlamentosu vardı. 'Sen kimsin' diye seslendiği parlamentoya, 'Siz önce terör örgütlerine yardımınızı kesin' dedi. Ayrıca teröre destek veren herkesin de hukuk çerçevesi içinde cezalarını çekeceğini belirtti. 

    Konuşmasından satır başları:

    Rahmetli Aşık Veysel ne güzel söylemiş: Dost dost diye nicesine sarıldım, benim sadık yarim kara topraktır. Evet, sadık yarimiz olan toprağa hak ettiği değeri vermezsek sadece kendi neslimizin değil topyekün insanların geleceğini tehdit altına sokmuş oluyoruz. Toprağa sırtını dönen insan en büyük ihaneti kendisine yapmış olur.

    İlk insan Hz. Adem'den bu yana insanoğlunun gelişmesini sağlayan hususların başında tarım ve hayvancılıktaki başarısı geliyor. Şayet insan bunu beceremiyor olsaydı medeniyeti kuramazdı. Tarım insanlığın varlığını sürdürübilmesinin olmazsa olmazı. 

    İki başlık altında hayata geçirilecek bu projeye hep beraber sahip çıkmalıyız. Anadolu, tarım ve hayvancılıkta olması gereken yerin gerisinde. Topraklarımız var ama yeterli destek sağlayarak değerlendiremiyoruz. Hayvanlarımız var ama ihtiyacımızı karşılamak için ithalat yapmak zorunda kalıyoruz. Topraklarımızı azot ve gübreyle mahvettik. Doğallıktan uzak, tüm hastalıkların temelinde de o gübre yatıyor. Bu reformla birlikte doğal gübreye dönmek zorundayız. Doğal gübreye dönerken de yapmamız gereken işlerin başında biz bunları kompozt gübreye çevirmek suretiyle rahatlıkla kullanabiliriz. Bunun üzerinde çalışmamızda büyük fayda var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şu anda sadece 30 büyükşehir belediyesi adımını atsa buradan çok büyük hizmetler çıkacak, bunları biz kendimiz üreteceğiz. 

    Tarımsal hasılada Avrupa'da bir numarayız ama potansiyelimizi kullanıyoruz anlamına gelmiyor. Milli Tarım Projesi'yle bu sorunların çözümü konusunda adım atmış oluyoruz. Enflasyon hedeflerimize ulaşamamızın en büyük sebebi gıda fiyatları. Domatesten biberden dolayı enflasyondan etkilenmemeliyiz. Bu topraklar bu kadar bereketli olacak ama biz domates biber fiyatından dolayı sıkıntı yaşayacağız. Olmaz, bunu aşacağız. Bizim sebzede çeşitlerimizin artması lazım. Bu topraklarda çok sebze üreteceğiz. 

    Fiyatları dengede tutacak bir sistemi ayakta tutmamız lazım. Başbakan teşvikleri açıkladı. Bu teşviklerden sonra ne kalıyor; çalışmak. Çiftçiliği teknolojinin tüm nimetleriyle dengelemeliyiz. Çobanlığı hafife almayın. Çobanlığın felsefesini anlamayan onun psikolojisini yaşamayan insan yönetemez, ben de bir çobanım. Hepimiz çobanız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Terör örgütleri

    Terör örgütleri ülkemize zarar vermeye çalışıyor. Herbirinin ardından farklı ülkelerin siluetleri var. Başka yerlerde tıkır tıkır işleyenler planların neden Türkiye'de boşa çıktığını anlamıyorlar. Bilmiyorlar ki bu millet aziz millet, yüce millet, tarihiyle, kültürüyle, cesaretiyle farklı bir millet. Yanıldıklarını 15 Temmuz'da birkez daha ispatladık. Halkımızın her kesimiyle beraber, çiftçi kardeşlerimiz de ülkenin bekası söz konusuolduğunda neler yapabileceğini gördük. Tarlasını yaktı, neden F-16'lar kimin olduğunu göremesin diye. Kimisi traktörüyle beraber, biçer- döveriyle beraber. Neden senin F-16 varsa benimde traktörüm var. Senin helikopterin varsa benimde kamyonum var dedi. Benim hanım kardeşlerim de boş durmadı. Baktım hanım kardeşlerim direksiyonun başına geçti, kamyon sürüyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Böyle bir millete kim diz çöktürebilir, soruyorum. 

    Böyle bir milleti kim teslim alabilir? İşte dönüyorsunuz bir tarafta doğu, bir tarafta Anadolu Sadece kendi içimizde böyle dimdik ayakta durmakla kalmıyoruz. Çevre ülkelere elimizden gelen desteği veriyoruz. Bütün mazlumların yanındayız. Kendi meselelerimiz birlikte, tüm kardeşlerimizin güvene, huzura, refaha kavuşacağı günler yakındır.

     

    Cumartesi günü Mardin'in Derik ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen kaymakam kardeşimizin cenazesine katıldım. Orada gördüğüm manzara, ateş düştüğü yeri yakar misali bir yönüyle yürekleri yakan bir manzaraydı. Ama babasının, eşinin gösterdiği metanet ülkem ve milletim adına güvenimi birkez daha güçlendirdi. Muhammet Fatih kardeşimizin şehadeti öfkemizi arttırırken, terör örgütüyle mücadelemizi de biledi. Hükümetimize, içişleri bakanlığımıza, kuvvet komutanlığımıza, köy korucusu olan kardeşlerimize şu mesajı vermek istiyorum; hiçbir şehidimizin kanını yerde koymadık, koymayacağız. Türkiye'ye yönelik her saldırıya öyle bir cevap vereceğiz ki bir daha kimse böyle bir niyeti aklından dahi geçiremeyecek. Bu ülkenin askerini, korucusunu, muhtarını herhangi bir memurunu, vatandaşını öldüren, onlara destek veren siyasi oluşumlara dünyayı dar edeceğiz. Yeni güvenlik konseptimizde PKK'nın veya diğer örgütlere hiçbir müsammamız yok. Ne kadar adamı, destekçisi, yardakçası varsa hepsine hukuk içinde hakettikleri cezaya çarptıracağız. Hükümetimiz ve MHP 'idam' konusunu parlamentoda görüşmekten yanalar. Parlemento bu kararı aldığı anda bana onaya geldiğinde ben bunu onaylarım. Nereye gidecek bu, bundan sonra referandum olduğu için millete gidecek. Şimdi batı çıkmış, idam olmaz diyor. Ben de buradan batıya sesleniyorum; bu milletin kaderi sizin elinizde değil. Bu milletin kaderi bizim elimizdedir. Kimsin sen ya. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PKK'nın temsilcilerini temizleyin de sizi o zaman göreyim. Şu an her yerde terör örgütünün ajanları cirit atıyor, onlara her türlü desteği vereceksiniz, ondan sonra da Türkiye'ye akıl vereceksiniz. Müzakereleri durdurun ya, geç kaldınız. Yıl sonuna kadar sabredelim ondan sonra millete gidelim. Hemen kararınızı verin. İngiltere bile ne yaptı, milletine sordu. 

    Batı verdiği hiçbir sözü tutmadı. Bunlar dürüst değil. Biz dürüst olanlarla yol yürüyeceğiz. 

    Şehitlerimizin cenazesinde biz gözyaşı dökeceğimize varsın onlar cehennem ateşinde yansın. Şehitlerimizin tırnağına o teröristlerin ve yardakçıların milyonlarını kurban ederiz.

    15 Temmuz bizim canımızdan başka kaybedecek bir şeyimizin olmadığı gördüğümüz gündür. Bize ya olmaktan ya ölmekten başka şans tanımayanlara cevabımızı öyle bir vereceğiz ki, görmeyen duymayan kalmayacak. Bu yüzden Suriye'de, Irak'ta olmaya devam edeceğiz. Bu yüzden dünya 5'ten büyüktür demeye devam edeceğiz. 2023 vizyonumuzu şekillendirmeye başlayacak, torunlarımızın önünü biz hazırlayacağız. 

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow