hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hitler polemiği tam gaz! Başbakan'dan yaylım ateşi

    Hitler polemiği tam gaz Başbakandan yaylım ateşi
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP arasındaki "Hitler" polemiği bitecek gibi değil. Erdoğan grup toplantısında CHP'ye,"Atatürk vefat edince TL'deki resimleri çıkarıldı. Kim tarafından? Ey CHP sen bunu çok iyi bilirsin" diye seslendi. Başbakan, "CHP bunu fazla kurcalamasın. Arşivim kabarık" diye konuştu.


    Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:


    Hitler polemiği:

    - Bırakın Anayasa değişikliğini... Siz bugüne kadar neye destek verdiniz? Siz bu ülkeye fakirlik getirdiniz, darbeyi getirdiniz. Yapıcı hiçbir emek vermezler.

    - İnönü, Atatürk'ün resmini paradan ve posta pulundan çıkaran siyasetçidir. Atatürk vefat edince TL'deki resimleri çıkarıldı. Kim tarafından? Ey CHP sen bunu çok iyi bilirsin.

    - 2. Dünya Savaşı'nda Almanya'da taş üzerinde taş kalmadı. Ama şidmdi bugünlere geldi. Peki siz Türkiye'ye ne kazandırdınız? CHP lideri Başbakan'ı Hitler'e benzetiyor.  Biz de diyoruz ki siz kendi tarihinize bakın.

    - CHP bu konuyu kurcalarsa söyleyeceğim daha çok şey var onu söyliyim. Bu konuda dosyam, arşivim kabarıktır. Çünkü bunları benim milletimin bilmesi lazım.

    HİTLER POLEMİĞİNE NEDEN OLAN ATATÜRK'ÜN O MEKTUBU... (Tıklayın)

    MHP, CHP, BDP'ye sert eleştiriler:
    - CHP bunları duymayabilir, MHP bunları görmeyebilir. BDP'de. Çünkü onlar talimatla hareket ediyorlar. Bize halkımızdan başka talimat verecek güç yok, farkımız bu.  "Millete gidelim" diyoruz bakın gidemiyorlar.

    - Hiçkimse bizi CHP ve MHP'yle bir tutmasın, bizi onlarla benzetmesin. Biz yastığa kafamızı koyduğumuzda çeteleri, şahsi çıkarları görmüyoruz,  statükoyu görmüyoruz. Şahsi çıkarlarımızı görmüyoruz. Farkımız bu.

    - Bizim tek hedefimiz Türkiye'yi her açıdan geliştirmek, ayağındaki prangaları söküp atmak.

    - Parti kapatmalardan bu ülkede nemalananlar oldu.

    - Pek çok gerçeği bizim milletimizin bilmesi lazım. Gelecek bununla aydınlanacak. Biz geçmişin karanlıklarını aydınlatamadığımız sürece geleceğe yürüyemeyiz.

    - Dün bir gazete 'yakışıksız ve düzeysiz' diye manşet atmıştı. Çok ilginçtir, aynı gazete 1939’da Hitler’in doğumgününü manşetten veriyordu.

    - Türkistan Mücadelesi" eserinden aynen aktarıyorum. 1945 Haziran ayında hükümetin aldığı bir kararla, savaş boyunca Türkiye’ye sığınmış 195 mülteci Türk, Sovyetler’e geri teslim edildi. Tekirdağ milletvekili Şevket Mocan, 1951 yılında dönemin başbakanına yönelttiği soru önergesi üzerine TBMM’de ortaya çıkmış. Bakın burası ve konuşması zabıtlara aktarıldı. Siyasi mültecileri bir mabuda kurban sunar gibi sunmaya götüren yüz kızartıcı, hicabaver, yani utandırıcı bir hadise daha yoktur diyor. Milli şef hükümeti tarafından Sovyetler'e teslim edilen Türk kökenli mültecilerin akıbetleri, Almanya’dakilerden farklı olmamıştır. Elbette geçmiş dönemlerin şartları olabilir, ancak geçmişinde tartışılan çok şey olanlar, başkalarını suçlamadan önce, dönüp kendi tarihlerine bir baksınlar.

    Aziz Nesin'den alıntı:
    - Aziz Nesin 5 Şubat 1948’de şunları yazıyordu.

    “Ey Türk faşisti, birinci vazifen Türk matbaalarını yıkmak, makineleri ısırmak, demirleri dişleyip duvarlara asmaktır. Gazeteleri çamurlara serip, üzerinde ağzın köpürünceye kadar tepinmektir. Bu temel partinin hazinesidir, meydanlarda kitaplarını yaktığın namuslu insanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş şekilde işkenceye tabii tutulabilir. Matbaaları yakılmış, gazeteleri yakılmış, çoluk çocuğu dağıtılmış, haneleri işgal kendileri perişan edilmiş olabilir. Ey faşist yumurcakları işte bu ahval ve şerait içinde dahi yapılanları kafi görmeden namuslu vatanperverleri dağıtmak için muhtaç olduğun çekiç balta, halk partisinin ambarlarında mevcuttur”

    Meclis'teki Anayasa görüşmeleri ve 8. maddenin düşmesi:
    - "Tarih yazmaya devam edeceğiz. Kardeşliğimiz asla zedelenmeyecek. CHP, MHP ve BDP'yi tarih yargılayacak"

    Danıştay saldırısı:
    - Herkes unutsa biz Danıştay saldırısında yapılan yorumları, atılan manşetleri, yazıları, yalanları unutmadık, unutmayacağız. Aziz milletimize de unutturmayacağız.

    - Milletin iradesine nasıl ipotek koyulduğu unutulmasın.

    "Siz ne yaptınız?"

    - Ama Ankara'ya sığınan parlamentoyu burada görüyoruz. Ne yaptıklarını, ortaya ne koyduklarını gördük

    - Bu ekibi yolsuzlukla suçlayanlar sizler ne yaptınız?

    - Bu iktidarın elinin değmediği bir il yoktur. 81 ile eserimizi koymuşuzdur. Bu iktidar bunları yaptı, eserlerimiz ortada.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow