hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nedir bu biyometrik fotoğraf?

    Nedir bu biyometrik fotoğraf
    expand

    Yeni pasaportlarla birlikte artık biyometrik fotoğraf kullanmak mecburiyet haline geliyor. Peki bu biyometrik fotoğraf nedir?... Bir fotoğrafın biyometrik olup olmadığı nasıl anlaşılır?... Bu ve benzeri sorularınıza yanıt aradık...

    Biyometrik terimi, bireyin ölçülebilir fiziksel ve davranışsal karakteristiklerini tanıyarak kimlik saptamak üzere geliştirilmiş otomatik sistemler için kullanılıyor.

    e-Pasaportlarda şu aşamada yalnızca yüz ve parmak izi biyometrileri kullanılıyor. Türkiye'de de 23 Mayıs itibariyle online olarak başlayacak yeni pasaport başvurularında da biyometrik fotoğraf şartı getiriliyor.


    Biyometrik fotoğraf nedir? Nerede çektirebilirim?

    Biyometrik vesikalık fotoğraf, standartları ICAO tarafından belirlenen ve Makinede Okunabilen Seyahat Belgelerinde kullanılan yüksek kaliteli, belli ölçüleri ve özellikleri olan fotoğraftır. Biyometrik vesikalığın ebatı 35 mm x 45 mm olarak belirlendi. Hemen hemen tüm fotoğrafçılarda biyometrik vesikalık çektirmek mümkün.

    Saç bitimi - çene mesafesi

    Biyometrik vesikalık fotoğraflarda saç bitiminden çeneye kadar olan mesafe 32 mm ile 36 mm arasında olmalı. Şablona uygun olarak burun tam orta çizgide olmalı.  Yüz fotoğraf üzerinde ortalanmış olmalı. Çene ucundan saçların başladığı bölgeye kadar sağ ve sol yüz hatları tamamen görünür olmalı. Yüz kısmının yüksekliği resmin yüzde 70 ile 80'ini kapsamalı. Kişinin yüz kısmı saç modeliyle birlikte tamamen görünür olmalıdır.

    Biyometrik fotoğraflarda yapılan yanlışları ve doğrularını görsel olarak görmek için buraya tıklayın...
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow