hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "JİTEM" davasında birleştirme kararı

    JİTEM davasında birleştirme kararı
    expand

    Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 11 sanıklı "JİTEM" davası ile aralarında "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım ve itirafçı Abdulkadir Aygan'ın da bulunduğu 5 sanıklı davanın birleştirilmesine karar verdi.

    Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnak'ta çeşitli tarihlerde birden fazla adam öldürme, kundaklama ve bombalama eylemi gerçekleştirdikleri iddiasıyla Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan ve aralarında terör örgütü PKK itirafçılarının da bulunduğu 11 sanıklı "JİTEM" davasında, atılı suçlamaları
    "silahlı örgüt kurmak" kapsamında değerlendiren mahkemenin, verdiği görevsizlik kararının ardından dosya Özel Yetkili Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde ele alındı.

    Yapılan tensip duruşmasında, davanın, Diyarbakır'da 1992-1994 yılları arasında 8 kişinin öldürülmesiyle ilgili olarak aralarında "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım ve itirafçı Abdulkadir Aygan'ın da bulunduğu 5 sanığın yargılandığı davayla birleştirilmesine karar verildi.

    Kararda, sanıkların bir kısmı ile atılı suçun aynı olması gerekçe olarak gösterildi.

    Görevsizlik kararıyla Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen 11 sanıklı davada, sanıklardan 9'u hakkında TCK'nın 313. maddesi uyarınca, "cürüm
    işlemek için teşekkül oluşturmak" ve TCK'nın 450. maddesi uyarınca "birden fazla kişiyi öldürmek" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet, 2'si hakkında da 15
    yıla kadar hapis cezası isteniyor.

    "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım ve itirafçı Abdulkadir Aygan'ın da aralarında bulunduğu 5 sanıklı davada ise Diyarbakır'da 1992-94 yıllarında 8 kişiyi öldürdükleri gerekçesiyle sanıklar hakkında aynı suçlarından 8'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyordu.

    Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, iki davanın birleştirildiği yeni yargılamanın 10 Mayıs 2010 günü yapılmasını da kararlaştırdı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow