hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çorum'da kene 1 can aldı

    Çorumda kene 1 can aldı
    expand

    Çorum'da bir kadaın kene ısırması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

    Geçen yıl 8 kişinin kene ısırması sonucu bulaşan KKKA hastalığından hayatını kaybettiği Çorum'da, bu yılın ilk kene ölümü gerçekleşmiş oldu.

    Çorum merkeze bağlı Abdalata Köyü'nde oturan Döndü Arlı (46), 2 hafta önce hayvan otlattığı sırada kene tarafından sağ bacağından ısırıldı.

    Keneyi ısırdığı yerden kopararak atan Arlı, geçen cumartesi günü yüksek ateş, baş ağrısı, halsizlik, bulantı ve ishal nedeniyle ağırlaştı.

    Arlı, ailesi tarafından Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Döndü Arlı, buradaki ilk müdahale ardından KKKA şüphesiyle Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Döndü Arlı bu sabah kurtarılamadı.

    Sağlık İl Müdürü Dr. Adem Bilgin, Çorum'da geçen yıl 8 kişinin kene ısırması sonucu bulaşan KKKA hastalığı nedeniyle öldüğünü belirtti ve "Bütün köylerde kene ile ilgili eğitim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca önceki yıl ve geçen yıl kene nedeniyle ölümlerin gerçekleştiği köylerde daha sık aralıklarla eğitim yapıyoruz. Kene şüphesi bulunan vatandaşlarımızın hiç vakit kaybetmeden sağlık kuruluşuna başvurması lazım. Bu konuda erken teşhis çok önemli" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow