hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kene Çorum'da bir can daha aldı

    Kene Çorumda bir can daha aldı
    expand

    Çorum'da kene ısırması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) şüphesiyle sevk edildiği Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 46 yaşındaki Ömer Uysal hayatını kaybetti.

    Sağlık İl Müdürü Dr. Adem  Bilgin, Uysal'ın riskli bölgede yaşadığını ve uzmanlar tarafından keneye karşı eğitim verilen kişilerden biri olduğunu söyledi.

    Merkeze bağlı Güney Köyü'nde yaşayan Türk Telekom'dan emekli Ömer Uysal, geçtiğimiz hafta perşembe günü evinin önündeki bahçede oturduğu sırada göbeğinin altından kene tarafından ısırıldı.

    Keneyi kendisi çıkaran Uysal, yüksek ateş ve mide bulantısı şikayeti ile geçtiğimiz hafta cumartesi günü Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumunun ağırlaşması üzerine geçen pazartesi günü de Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

    KKKA şüphesiyle tedavi gören 3 çocuk babası Ömer Uysal, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bu sabah hayatını kaybetti. 46 yaşındaki Döndü Arlı ve 71 yaşındaki Nazmiye Karaca ile birlikte bu yıl kentte KKKA şüphesiyle yaşamını yitirinlerin sayısı üçe yükseldi.

    KKKA ve kene ile ilgili eğitim almış

    Sağlık İl Müdürü Dr. Adem  Bilgin, Çorum'da bu yıl KKKA şüphesiyle hayatını kaybedenlerin sayısının üçe yükseldiğini ve geçen yıl 8 kişinin kene ısırması sonucu yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

    Dr. Bilgin, "Güney Köyü Çorum'da riskli bölgelerden birisiydi. 380 nüfuslu bu köyde sürekli eğitim çalışmaları yaptık ve çalışmalar sonrasında eğitim verdiğimiz köylülerden imzalar aldık. Eğitim alan ve imza atan birisi de hayatını kaybeden Ömer Uysal'dır. Vatandaşlarımızı keneye karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow