hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muammer Güler'e veda balosu

    Muammer Gülere veda balosu
    expand

    Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına atanan İstanbul Valisi Muammer Güler, Müsteşarlığın, terörle mücadelede koordinasyonu sağlayacak, istihbarat merkezi oluşturacak yeni bir görev olduğunu belirterek, "Devletin verdiği bu görevi de yine son bir kamu görevi olarak yerine getirmeye çalışacağız" dedi.

    Muammer Güler için Zeytinburnu'ndaki Polis Kongre ve Eğitim Merkezinde "Veda Balosu" düzenlendi.

    Baloya, Vali Güler ve eşi Neval Güler, Iğdır Valiliğine atanan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve eşi Nurten Çapkın, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe emniyet müdürleri ve emniyet teşkilatı mensupları katıldı.

    Burada konuşan Çapkın, Güler'in İstanbul'da 8 yıla yakın görev yaptığını, İstanbul'da en uzun süre görev yapan yöneticilerden biri olduğunu belirterek, başarısının da bu cümlenin içerisinde saklı olduğunu kaydetti.

    Son bir yıl Güler ile beraber çalıştıklarını, daha önce de Gaziantep'te birlikte görev yaptıklarını anlatan Çapkın, her türlü olayda polisin yanı başında olan Güler'i, kendisini polis gibi hisseden bir vali olarak gördüklerini belirtti.

    Çapkın, "Böyle bir yöneticimizi her ne kadar kaybetmiş olmuyorsak da aynı kentte emrinde çalışamamak bize hüzün veriyor. Sevinmemiz gerekirken üzüntülü bir günümüzdeyiz. Kendileri çok önemli bir göreve gidiyor. Yeni bir görev, ama ufku Türkiye'nin sınırlarının bütününü kapsayan bir görev. Daha sonraki yıllarda çok daha önemli görevlere geleceklerine inanıyorum. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. Teşkilat olarak bir nefes kadar yanlarında olacağımızı arz ediyorum" şeklinde konuştu.

    Güler: "En huzurlu kent"

    Muammer Güler de 1973'te stajyer olarak mesleğe başladığını ve hep emniyet teşkilatıyla iç içe olduğunu, 18.5 yıllık valilik görevi sırasında da emniyet teşkilatıyla iç içe görev yaptıklarını kaydederek, kader birliği içinde iyi ve kötü günleri beraberce yaşadıklarını dile getirdi.

    Çapkın ile 1994'te Gaziantep'te tanıştığını anlatan Güler, Çapkın'ın valilik görevine atanmasından mutluluk duyduğunu belirtti.

    Güler, Çapkın'ın emniyet teşkilatında özel bir yere sahip olduğunu ve valiliği hak ettiğini kaydederek, Çapkın'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bundan sonra valilik statüsüyle devam edeceğini hatırlattı.

    Emniyet, asayiş, huzur ve güven olmadan hiçbir hizmeti yerine getirmenin mümkün olmadığını belirten Güler, şöyle devam etti: "Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, ülkemizde terörle mücadelede koordinasyonu sağlayacak, istihbarat merkezi oluşturacak yeni bir görev. Devletin verdiği bu görevi de yine son bir kamu görevi olarak yerine getirmeye çalışacağız. En güvendiğimiz teşkilat yine emniyet teşkilatı olacaktır. Tabii diğer birimlerle de bu görevi koordinasyon içerisinde yürütmeye çalışacağız. Ama hangi görevi yaparsak yapalım, İstanbul'a işin içinde ağırlık vermeden bu görevlerin yapılması mümkün değil. Bunları en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. İstanbul'un emniyet ve asayiş hizmetlerinde dünyada aynı ölçekteki metropoller arasında en huzurlu kentlerden birisi olmasının gururunu yaşıyoruz."

    Emniyet teşkilatına bulunacağı her yerden hizmete devam edeceğini vurgulayan Güler, personele şöyle seslendi: "İstanbul'da yürütülen kamu hizmetleri içerisinde en çok yorulan ve aldığının kat kat fazlasını veren bir görevi yaptığınızı bilmenizi istiyorum. Çapkın'a da yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Haklarınızı helal edin. Ben haklarımı helal ettim. Bu teşkilata hizmet etmek, bu teşkilatı desteklemek hepimizin gönül borcudur. Her şey İstanbul'un huzuru, ülkenin birliği ve bölünmez bütünlüğü içindir. Hizmet anlayışımız bu şekilde olacaktır."

    Hüseyin Çapkın, Muammer Güler'e, Nurten Çapkın da Neval Güler'e hediye takdim ederken, Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Kadir Akbıyık da Vali Güler'e plaket sundu.

    Baltalimanı Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü Güzin Nil Erdoğan da Muammer Güler'e bir hediye verdi.

    Balonun ardından Muammer Güler, emniyet personeliyle tek tek tokalaştı. Personel de çıkışta Güler'i alkışlayarak uğurladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow