hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yıldırım: "3. köprü çalışmaları 2.5 ayda biter"

    Yıldırım: 3. köprü çalışmaları 2.5 ayda biter
    expand

    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da yapılması planlanan 3. köprüyle ilgili plan çalışmalarının 2.5 ayda tamamlanacağını düşündüklerini belirterek, bu aşamadan sonra ihale çalışmalarının başlayacağını bildirdi.

    Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Türk Bölgesel Yolcu Uçağı Çalıştayı"nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    "İstanbul'da yapılması planlanan 3. köprü çalışmalarının ne zaman başlayacağı" sorulan Yıldırım, çalışmaların başladığını belirterek, "Şu andaplan çalışmaları yapılıyor. 2,5 ayda bu işlemlerin tamamlanacağını düşünüyoruz. Ondan sonra ihaleye çıkılacak. Bunun ilanları yapılacak. İhale değerlendirmeleri yapılacak. İhaleyi kazanan firmayla sözleşme yapılıp iş başlayacak. Süreç başlamıştır. Ne kadar hızlı gideceği bu işlerin tamamlanmasına bağlı. Kamulaştırmalar var. Amacımız bu yıl içinde ihaleyi gerçekleştirmek" dedi.

    Yıldırım, "eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen ve internet sitelerinde yer alan görüntüyle ilgili bir gelişme olup olmadığı" yönündeki bir soruya karşılık olarak da olayın yargı sürecinde olduğunu, yargının gerekli araştırmayı yaparak olayla ilgili sonuçları ortaya çıkaracağını söyledi.

    Bir gazetecinin "açış konuşmasında belirtilen 3 havaalanının nereye yapılacağı" yönündeki sorusuna da Yıldırım, 3 havalimanının da 2023 hedefleri arasında yer aldığını ve bunların havacılık stratejisiyle ilgili projeler olduğunu belirterek, detaylı çalışmalar yapılmadan bir şey söylemenin doğru olmadığını kaydetti.

    Yıldırım, "dolmuş uçak projesinin başlayıp başlamadığı" şeklindeki bir soruya da dolmuş uçakların çalışmaya başladığını, bunların Tokat, Siirt, Kastamonu ve bazı küçük havaalanlarına uçuş gerçekleştirdiğini belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow