hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte Kılıçdaroğlu'nun mal varlığı

    İşte Kılıçdaroğlunun mal varlığı
    expand

    CHP Genel Başkanlığı'na aday olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun web sitesinde yer alan Ocak 2010 tarihli mal varlığı beyanına göre CHP'nin "olası yeni liderinin" dört konutu bulunuyor.

    Kılıçdaroğlu ailesinin üçü Ankara'da biri İstanbul İçerenköyde olmak üzere dört konutu bulunuyor. Bu konutlardan iki tanesinin tapusu Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Hanım'ın diğer ikisi ise bizzat Kılıçdaroğlu'nun adına kayıtlı.

    Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu adına kayıtlı değeri 165 bin lira olarak belirtilmiş bir arsa ve üç farklı kooperatifte değerleri belirtilmemiş hisseler var.

    Mal bildirimini orataya çıkardığı bir başka gerçek, CHP'nin müstakbel genel başkanının tam bir sanatsever olduğu. Kemal Kılıçdaroğlu aralarında Fikret Otyam,Nuri Abaç gibi farklı ressamların eserlerinden oluşan 8 parçalık minik bir resim koleksiyonu da bulunuyor.

    Mal bildirimi listesine göre Kemal Kılıçdaroğlu'nun 27 yaşındaki oğlu Kerem'in sahip olduğu tek şey üzerine kayıtlı olan 2004 model otomobili.

    2010 yılının ocak ayında açıklanan bu listeye göre Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Hanım’ın şahsına ait olarak gözüken tek taşınabilir serveti 1983 yılında aldığı pırlanta bir yüzük.

    Kılıçdaroğlu'nun kredi borcu var

    2008, 2009 yıllarında yapılan mal beyanlarındaki listede Selvi Hanım’ın şahsına ait olarak gözüken 10 adet Cumhuriyet altını 2010 yılında kayıtlardan düşülmüş.

    Ayrıca alacak verecek listesinde de göze çarpan bir değişim var. Listeye göre Kılıçdaroğlu'nun 2009 ve 2010 yıllarındaki listesinde 7 bin liralık bir alacağı var.

    Borçlar hanesi ise biraz daha kabarık. 2009 yılındaki verilere göre Kılıçdaroğlu'nun iki farklı bankaya toplamda yaklaşık 92 bin lira borcu gözüküyor. Bu borçlar 2010 yılındaki mal beyanında 57 bin liraya kadar gerilemiş.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow