hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Mutlu 'Diyarbakır' şiiriyle kente veda etti

    Vali Mutlu Diyarbakır şiiriyle kente veda etti
    expand

    İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesiyle Diyarbakır'dan İstanbul'a atanan Vali Hüseyin Avni Mutlu, veda yemeğinde, kent için yazdığı 'Diyarbakır' adlı şiiri okudu.

    İstanbul Valiliği'ne atanan Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kervansaray Otel'de bir veda yemeği verdi.

    Yemeğe, vali yardımcıları, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, Baro Başkanı Emin Aktar'ın yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri, kamu kuruluşlarının müdürleri ile diğer davetliler katıldı.

    Gecede Diyarbakırlı gençler Vali Mutlu ile yaşadıkları anıları anlatırken duygulu anlar yaşandı.

    Diyarbakır'a ve insanlarına büyük olanaklar sağlayan Vali Mutlu'nun İstanbul'a atanmasından dolayı üzgün olduklarını belirten gençler, ileride kendisini İçişleri Bakanı olarak görmek istediklerini söyledi.

    Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, makamların kalıcı olmadığını belirterek, Vali Mutlu'nun dostluğunun baki kalacağını belirtti.

    Ensarioğlu, "Gece geç saatlerde de kendisine ulaşabildiğimiz, saatlerce sohbet ettiğimiz, tüm kesimlerle eşit mesafede diyalog kuran valimizdi. Diyarbakır gibi hassas bir yerde hassas bir dönemde 3 yıl süre valilik yaptı. Dengeleri çok iyi korudunuz. Başarılı bir valilik süreciydi, bununda mükafatı İstanbul oldu. İstanbul'da da Diyarbakır'ın sorunları ile ilgileneceğinden eminim" dedi.

    Bir Diyarbakır aşığı olduğunu belirten Vali Mutlu, kentte görev yapmaktan gurur ve onur duyduğunu söyledi. Kentten kırgınlık, küskünlük olmadan ayrıldığı için mutluluk duyduğunu ifade eden Mutlu, bu güzel şehrin tüm insanlarını ayırt etmeden kucaklamaya çalıştığını söyledi.

    Gelecekte kentin daha ileriye gideceğini kaydeden Vali Mutlu, çok duygulandığı bir gece Diyarbakır için bir şiir yazdığını ifade etti.

    İstanbul'daki görevinde de Diyarbakır'a dua edeceğini belirten Mutlu şiirini okuyarak salondaki herkesten helallik istedi. Konuşmaların ardından Mutlu'ya çeşitli sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar plaket ve hediyeler verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow