hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marmara Üniversitesi'nde rektörlük seçimleri

    Marmara Üniversitesinde rektörlük seçimleri
    expand

    Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necla Pur, yeni dönem rektörlük için üniversitede seçim turlarına başladı. 4 yıllık rektörlüğü döneminde yaptıklarını değerlendiren Prof. Pur, 10 Haziran 2010, Perşembe günü yapılacak rektörlük seçimleri için öğretim üyelerinden destek istedi.

    Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necla Pur, İletişim Fakültesi Prof. Dr. Erdal İnönü Bilim ve Kültür Merkezi’nde yaptığı konuşmada 2006 yılındaki rektörlük seçiminde söz verdiklerini fazlasıyla yerine getirdiğini ve tekrar seçilmesi halinde yapacaklarını anlattı.

    Görev süresini değerlendirdi

    Atatürk ilke ve inkılâplarından şaşmadığını belirten Prof. Dr. Pur, Cumhuriyet’in temel kazanımlarını koruyup geliştirdiğini ve demokrasiyi bir yaşam biçimi olarak benimsediğini söyledi. Bu bağlamda, Marmara Üniversitesi’nin adını uluslararası alanda duyurduklarını dile getirdi.

    Prof. Dr. Pur, 4 yıllık rektörlük döneminde Marmara Üniversitesi’nin kurumsallaşması ve uluslararası alanda vizyon kazanabilmesi için çalıştıklarını belirtti. 42 yıldır hizmet verdiği  kurumun daha iyi bir yere gelebilmesi için çaba gösterdiğini anlattı.

    Kurumsallaşmanın kendilerinin olmazsa olmazları içinde olduğunu belirten Prof. Dr. Necla Pur, “Biz kurumsallaşma adına bir bebek adımı dahi atılmamış bir kurumun başına geçtik. Marmara Üniversitesi’nin kurumsallaşması adına attığımız tohumlar filizlenmeye başladı,” dedi.

    Tekrar aday

    Filizlendirdikleri tohumları fidan haline dönüştürerek gelecek nesillere bırakmak istediklerinin altını çizen Prof Dr. Pur, çağdaşlığın gereği bilgi teknolojilerine yatırım yapan, kurumsallaşmış bir Marmara Üniversitesi için rektörlük seçimine aday olarak yeniden katılacağını söyledi.

    “Birinci seçilmezsem durmam”

    Prof. Dr. Necla Pur, yapılacak olan rektörlük seçimleri sonucunda birinci seçilemezse farklı bir görevi kabul etmeyeceğini belirtti. Rektörlük seçimi, 10 Haziran 2010, Perşembe günü saat 10.00’da Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi Prof. Dr. Reşat Kaynar Salonu’nda yapılacak. Rektörlük seçimleri için aday olan diğer  isimler; Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akalın ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Gül.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow