hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    iPhone’un pilleri endişe yaratıyor!

    iPhone’un pilleri endişe yaratıyor
    expand

    Apple iPhone sahipleri, sıklıkla ve fazlasıyla haklı olarak, garip biçimde hızlı tükenen pillerden dem vuruyor. Büyük Elma ise, sorunun çözümü olarak ilginç bir noktaya endekslemiş durumda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    iPhone kullanıcı, son iOS 10.11 güncellemesinden sonra, hızlı pil tüketiminden şikayetçiler. Bazı araştırma şirketlerine göre piller, öncü model ve mobil işletim sistemlerine göre yüzde 30 seviyesinde daha hızlı tükeniyor. Büyük Elma’ya şikayet yağıyor, öyle ki söz konusu birimler, tüketicileri sakinleştirirken çaresizlik yaşıyor. Sorun sadece akıllı telefon ve tabletler değil; iMac türevi laptop bilgisayarlarda da mevcut.

    iphone

    Apple’ın açıklamasına göre problem; donanımsal değil ve yazılım kaynaklı. Üstelik sorunun kaynağı, yine Büyük Elma tarafından geliştirilip, kullanıcılara dağıtılan 10.11 sürümü. Firmanın iddiasına göre aslında, söz konusu problem, işletim sisteminin pil ömrünü yanlış hesaplamasından ve hatalı algoritmalardan kaynaklanıyor. Aslında pil tükendikten sonra, cihazınızı elektrik hattına bağlamanız son derece kısa süre içinde yüzde 30’dan fazla batarya ömrü sağlıyor. Daha önce de vurguladığımız gibi sorun donanım değil: yazılımının ta kendisi. Ne olursa olsun, bu sorumluluğun dünyanın en karlı teknoloji şirketine ait olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    iPhone Cephesinde Garip Sorunlar!

    Şirket söz konusu problemlerin yazılımsal sorunları için gerekli güncellemeyi geliştirmeye başladı bile. Her ne kadar Amerikalı teknoloji devi, problemin çözümü için gerekli çözümün kesin tarihini belirtmese de, sızan dedikodular, batı dünyasındaki tatil döneminden önce sıkıntıların aşılacağı ve yeni güncellemenin resmi kanallardan yayınlanacağı yönünde.

    Bazı iPhone kullanıcıları ise, akıllı telefonlardaki bataryayı, şirkete başvurarak ve cihazlarına, yeni batarya taktırarak çözdüklerini iddia ediyor. Eğer güncellemeler istenen sonucu vermezse, yasal olarak bu işleme de başvurulabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow