hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Güler İstanbul'a veda etti

    Vali Güler İstanbula veda etti
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanlışlıkla milletvekili diye tanıttığı İstanbul Valisi Muammer Güler, milletvekili değil ama üç gün sonra müsteşar oldu.

    Erdoğan'ın dili sürçtü ve Vali Muammer Güler'i milletvekili diye tanıttı. Güler milletvekili değil ama bu sözlerden üç gün sonra müsteşar oldu ve bugüne kadar İstanbul'la ilgili binlerce kez kameralar karşısına çıkan Güler, İstanbul Valisi olarak bugün son kez kameralar karşısındaydı.

    1949 Mardin'de doğan Güler hukuk fakültesi mezunu. İlk olarak 1992'de Niğde Valiliği'ne atandı, ardından  Kayseri, Gaziantep Samsun'da görev yaptı. 30 Ocak 2003 tarihinden bu yana İstanbul Valisi olarak çalışıyordu.  

    Vali Güler görev yaptığı 7.5 yılda uygulamalarıyla genelde eleştirilerin hedefi oldu ama hep gündemdeydi.   Özellikle her yıl 1 Mayıs öncesinde.

    Güler gitmeden hemen önce Taksim Meydanı'nı işçilere açan isim di aynı zamanda.

    Vali Muammer Güler, 2007 ve 2008 yılında yaşanan 1 Mayıs olaylarının ise çok sıkıntılı olaylar olduğunu dile getirdi

    Sadece 1 Mayıslarda değil, kötü hava koşullarında geç alınan önlemlerde, tıkanan yollarda hep o eleştirildi ve sonunda görevden ayrıldı.

    7.5 yıl İstanbul valiliği görevini yürüten Muammer Güler son 50 yılda İstanbul'da en uzun süre görev yapan isim oldu. Kapkaç terörünün  İstanbul'da yaka silktirdiği günlerde göreve gelmişti. Göreve geldiği 17 şubat 2003 tarihinden bugüne İstanbul'un için çok çabaladı. Öncelikle kapkaç neredeyse tarihe karıştı. Bu arada 7.5 yılda İstanbul, eli kulağında depremi beklerken, kuş gribi, domuz gribi atlattı.

    Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yaptı, tüyler ürperten sinagog, HSBC ve konsolosluk saldırılarına sahne oldu. Gazetesinin önünde Hrant Dink katledildi. 17 yaşındaki Münevver Karabulut'un katil Cem Garipoğlu her yerde arandı. Ve İstanbul 4000 MOBESE kamerasıyla an be an izlenen bir kent haline geldi.

    Güler, 7.5 yıl içinde İstanbul için en üzüldüğü ve en sevindiği anları da tek tek hatırladı, vedalaşırken...: 15-20 Kasım 2003'te meydana gelen patlamalar ve geçtiğimiz yıl yaşanan sel olayları.

    Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevine getirilen Muammer Güler, 17 Şubat 2003 tarihinden bu yana yürüttüğü İstanbul Valiliği görevini pazartesi günü Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya devrediyor. İstanbul'un yeni valisi Diyarbakır'dan gelen Hüseyin Avni Mutlu'da uygulamalarıyla dikkat çeken bir isim.

    Valilik'teki çağrı merkezine Kürtçe bilen görevli atamasından DTP ve belediye başkanı Osman Baydemir ile kurduğu sıçak ilişkilerle akıllarda kaldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow