hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Çözüm süreci doğruydu

    Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Çözüm süreci doğruydu
    expand
    KAYNAKAA

    TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Çözüm süreci doğruydu. Çözüm süreci PKK ile iş birliği değildir. Bu ülkenin anaları ağlamasın diye yapılmış iyi niyetli bir hareketti" diye konuştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de silahlı saldırı: 2 ölü, 4 yaralı

    PYD'nin askeri kampında şiddetli patlamalar

    TBMM Genel Kurulu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Tasarı'nın görüşmeleri devam ediyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AK Parti hükümetleri döneminde terör örgütü PKK'nın farklı algılandığı süreçler olduğunu öne sürerek, "Sizin 58,59, 60, 61, 62, 63, 64'üncü ve 65'inci hükümetleriniz tarafından PKK nedir? Hükümet desin ki 'PKK 58'inci hükümette de terör örgütüydü, 65'inci hükümette de terör örgütüdür.' Abdullah Öcalan bu hükümetler için yeri geliyor 'sayın Öcalan'oluyor, yeri geliyor 'İmralı' oluyor, yeri geliyor 'terörist başı' oluyor, bu netutarsızlık" dedi. Altay, şöyle konuştu:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP kadar ilişkiniz var

    "Adalet ve Kalkınma Partisi içinden çıkan hükümetin bütün üyeleri yada bir kısım üyeleri PKK terör örgütüne, DAEŞ ya da IŞİD'e, FETÖ'ye yardım ve yataklık yaptı. Bunu en az bin defa söyledik. 58'inci hükümetten başlayarak 65'inci hükümete kadar bütün hükümet üyeleri Türkiye'nin başına bela olan PKK terör örgütüne, FETÖ terör örgütüne de DAEŞ terör örgütüne de yardım ve yataklık yaptılar iddia ediyorum, onları itham ediyorum. Burada Abdullah Öcalan'a, KCK'ya, PKK'ya bir sürü övgü dolu sözler var, belgeli. HDP ile PKK'nın ne kadar ilişkisi varsa, bu hükümetlerin onun iki katı PKK ile organik, inorganik ilişkisi vardır.

    Milletvekillerinden tepki

    "CHP'li Altay'ın bu sözlerine AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi.Yaşanan gerginlik üzerine söz alan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti hükümetlerinin hepsinde de PKK'nın terör örgütü olarak kabul edildiğini vurguladı.Altay'ın ifadelerinin hiçbirinin doğru olmadığını söyleyen Yılmaz,"61, 62, 64'üncü ve 65'inci hükümetlerde görev almış bir bakan olarak, ondan öncede bu hükümetlerin müsteşarı olarak çok iyi biliyorum ki PKK her dönemde terör örgütü olmuştur. Hiçbir zaman 'Terör örgütü değildir' diye vasıflandırma yapılmamıştır." ifadelerini kullandı.

    Gizli saklı iş yapmadık

    "Çözüm süreci de gizli saklı yapılmış bir eylem veya işlem değildir" diyen Bakan Yılmaz, çözüm sürecine ilişkin çıkartılan kanunların, Bakanlar Kurulu kararlarının Resmi Gazete'de yayımlandığını, gizli saklı hiçbir işlem yapılmadığını kaydetti. Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu:"Çözüm süreci kapsamında yapılanlar doğruydu. Bizim terörle mücadelede öldürdüğümüz insanların da bu ülkenin vatandaşı olduğunu, onların da annesinin,babasının olduğunu, iki evladı olanlardan birisinin Mehmetçik olarak askere gönderildiğini, ancak diğerinin de dağda olduğu gerçeğini de bilelim. Çözüm süreci doğruydu. Çözüm süreci PKK ile iş birliği değildir. Bu ülkenin anaları ağlamasın diye yapılmış iyi niyetli bir hareketti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow