hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'in saldırısının ardından sokaklar ısındı

    İsrailin saldırısının ardından sokaklar ısındı
    expand

    İsrail'in Gazze'ye yardım gemilerine saldırısının ardından Türkiye'de sokaklar da ısındı. İstanbul'da binlerce kişi İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde ve Taksim Meydanı'nda eylem yaptı. Başkentte protestoların adresi İsrail Büyükelçisi Gaby Levy'nin evinin önüydü.

    ANKARA

    Çeşitli sivil toplum kuruluşu üyelerinin İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy'nin rezidansı önündeki eylemi sürüyor. Ankara Ülkü Ocaklarına bağlı bir grup Levy'nin rezidansı önüne siyah çelenk bıraktı.

    Dün sabahtan itibaren, rezidans önünde eylem yapan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi kadın ve erkeklerden oluşan grubun, rezidansla Seğmenler Parkı'nın birleştiği yerdeki eylemleri devam ediyor.

    Sabah saatlerinde polisler tarafından rezidans önünden çıkartılarak, Seğmenler Parkı'na gitmeleri sağlanan grubun polis barikatı ile Atatürk Bulvarı'na çıkmaları engellenmeye çalışılıyor.

    Öte yandan yaşanan gerginlikte fenalaşan bir göstericinin ambulansla hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Öğle saatlerinde ellerindeki Türk bayraklarıyla Seğmenler Parkı'na gelen Ankara Ülkü Ocakları mensubu kalabalık bir grup da burada basın açıklaması yaptı.

    Bu arada İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Atatürk Bulvarı üzerinden geçiş yapacağını öğrenen bir grup gösterici, yolu trafiğe kapatmak istedi. Çevik kuvvet polisleri, bulvarın iki yanı boyunca barikat kurarak göstericilerin yola inmesini engelledi.

    Bu sırada Bakan Atalay bulvardan geçiş yaptı. Daha sonra polis ekipleri göstericileri tekrar Seğmenler Parkı'nın içerisine aldı.

    Göstericilerle polis arasında arbede

    Gösterici grup ayrıca sabah 07.30 civarında yeniden slogan atmaya başladı. Bu sırada, rezidans önünde görevli polis memurları ile göstericiler arasında arbede yaşandı.

    Bunun üzerine Çevik Kuvvetin müdahalesiyle eylemciler rezidansın önünden uzaklaştırılarak Seğmenler Parkı'na kadar ötelendi.

    Rezidans önündeki gerilim devam ediyor.

    İSTANBUL

    İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere saldırısını kınayan yaklaşık 500 taksi şoförü, İsrail Konsolosluğu karşısındaki yolu trafiğe kapatarak protesto gösterisi yaptı.

    İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde saat 02.15 sıralarında toplanan yaklaşık 500 taksi sürücüsü, konsolosluğun karşısındaki Büyükdere Caddesini klakson çalarak, yolu trafiğe kapattı.



    Burada yapılan basın açıklamasında İsrail'in Gazze'ye insani yardım yapan gemilere yönelik saldırısı kınandı.

    Protestoya katılan taksi sürücüleri, İstiklal Marşı okuyup tekbir getirerek dağıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow