hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da Belediye Meclisi seçim gündemiyle toplanacak

    Adanada Belediye Meclisi seçim gündemiyle toplanacak
    expand

    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın 28 Mart'ta görevinden uzaklaştırılmasının ardından başlayan vekillik seçimi süreci, aradan geçen 2 ayı aşkın süreye rağmen sonuçlanamadı. Büyükşehir Belediye Meclisi yarın seçim gündemiyle yeniden toplanıyor.

    Durak'ın 28 Mart'ta, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 47. maddesi gereğince hakkında yürütülen soruşturmanın selameti açısından İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden geçici olarak uzaklaştırılmasıyla başlayan vekillik seçimi sürecine 1 Nisanda yapılan ilk
    meclis oturumuyla başlandı.

    Merkez ilçe belediye başkanlarının aday olup olamayacağının tartışılmasıyla geçen bu süreç, 13 Nisanda AK Parti adayı, merkez ilçe Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın başkan vekili seçilmesiyle sonuçlandı.

    Çelikcan, bir gün sonra başkan vekilliği koltuğuna otururken, Adana Barosuna kayıtlı avukat Yusuf Akıncı'nın, 20 Nisanda Mahmut Çelikcan'ın başkan vekilliğinin kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle idare mahkemesine açtığı dava, süreci değiştirdi.

    İdare mahkemesinin 5 Nisanda "yürütmeyi durdurma" kararı vermesi, Çelikcan'ın karara Adana Bölge İdare Mahkemesi'nde itiraz etmesi ve itirazın 24 Mayısta reddedilmesi üzerine yeniden seçim yapılması gündeme geldi.

    Çelikcan'ın, mahkeme kararı üzerine 27 Mayısta görevinden ayrılmasıyla da Valilik kararı ile 3 Haziranda Büyükşehir Belediye Meclisinin ikinci kez seçim gündemiyle toplanmasına karar verildi.

    Yeni seçim süreci

    Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Tuncel, meclisin yarın Valilik talimatıyla toplanacağını ancak oylamaya geçilmeyeceğini belirtti.

    Büyükşehir Belediye Başkan Vekili seçimiyle ilgili açılan davanın henüz tamamlandığını anlatan Tuncel, "Dava esastan görüşülmeye devam ediyor. Bu nedenle yarın oylamaya geçmeyeceğiz. İçişleri Bakanlığına bundan sonraki süreçle ilgili görüş soracağız. Vekil seçmek için mahkemenin tamamlanmasını beklememizin gerekip gerekmediği hakkında görüş alacağız" dedi.

    AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, başkan vekilliği seçimi için adaylarını bu akşam yapacakları toplantıda belirleyeceklerini bildirerek, vatandaşların endişeye kapılmamalarını, meclisin kendine yakışır şekilde başkan vekilini seçeceğini ifade etti.

    CHP Adana İl Başkanı Serdar Seyhan da adaylarını bugün ve yarın sabah yapılacak toplantılar sonunda belirleyeceklerini söyledi.
    Adana'da başkan vekili seçilmesi yerine kentte yerel seçimlerin yenilenmesi gerektiğini savunan Seyhan, "Yanlış başlayan bir süreç sonunda bu noktaya geldik. Yerel seçimler yeniden yapılmadığı sürece bu kaos ortamı kalkmaz. Adana gibi bir kent başkan vekili ile nereye kadar yönetilecek" dedi.

    MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan da seçimle ilgili parti içi çalışmaların sürdüğünü belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow