hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana Büyükşehir için son raund 14 Haziran'da

    Adana Büyükşehir için son raund 14 Haziranda
    expand

    Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili seçimi için Büyükşenir Belediye Meclisi'nde 14 Haziran'da oylama yapılacağı bildirildi.

    Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Mahmut Çelikcan'ın görevinden ayrılmasının ardından Adana Valiliğinin kararı doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda Başkan Vekili Mustafa Tuncel başkanlığında seçim gündemiyle toplandı.

    Oturum sırasında Adana Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ile Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin binanın dışında güvenlik önlemi aldığı görüldü.

    Tuncel, yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili seçimiyle ilgili açılan davanın henüz tamamlanmadığını belirterek, bu nedenle yapılacak seçime ilişkin çeşitli görüşler bulunduğunu ifade etti.

    Bazı kesimlerin davayla ilgili gerekçeli kararın çıkması gerektiğini bu nedenle yeni bir seçim yapmanın mümkün olmayacağı görüşünü savunduğunu anlatan Tuncel, "Bazıları da ilk seçimin doğru olduğunu savunup, son seçimin kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini söylüyorlar" dedi.

    Yanlış yapmamak adına İçişleri Bakanlığına görüş soracağını ifade eden Tuncel, "Meclisin feshiyle ilgili şüphesi olanlar da var. İçişleri Bakanlığından alacağımız görüş doğrultusunda işlem yaparsak şüpheler ortadan kalkar" diye konuştu.

    Tuncel, görüş alınacağı için oylamaya 14 Haziranda yapılacak meclis toplantısında geçileceğini belirterek, seçimin aralıksız olarak yapılacağını, aynı gün veya bir gün sonra tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

    MHP Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adayı Zihni Aldırmaz ise bir önceki başkan vekili seçimi öncesi de İçişleri Bakanlığına görüş sorulduğunu anımsatarak, buna karşın mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini ifade etti.

    Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ise İskenderun'daki terör saldırısı ile İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yönelik saldırısını kınayarak, insani yardım gemisinde hayatını kaybeden tekvandocu Çetin Topçuoğlu'nun adının bir caddeye verilmesini teklif etti.

    Konuşmaların ardından oturum, 14 Haziranda toplanmak üzere sona erdi.

    Geçen ay yapılan seçimde vekil olan Mahmut Çelikcan'ın görevinden mahkeme kararı sonucu ayrılması üzerine Valilik kararı doğrultusunda Büyükşehir Belediye Meclisinin bugün seçim gündemiyle toplanmasına karar verilmiş, AK Parti adayının Mustafa Esenkurt, MHP adayının ise Zihni Aldırmaz olduğu açıklanmıştı.

    Öte yandan, CHP İl Başkanı Serdar Seyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün oylamaya geçilmeyeceğini bildiklerini, bu nedenle herhangi bir aday belirlemediklerini ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow