hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'da suç örgütü operasyonu: 56 gözaltı

    Antalyada suç örgütü operasyonu: 56 gözaltı
    expand

    Antalya'da bazı belediye ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla başlatılan operasyonda, aralarında Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe'nin de bulunduğu 56 kişi gözaltına alındı.

    Antalya merkez ilçe Muratpaşa Belediyesi'ndeki bazı ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde bu sabah başlatılan operasyonun kapsamı, diğer bazı ilçe belediyelerine yönelik de genişletildi.

    Savcılığın soruşturması kapsamında Manavgat Belediyesinin bazı ihalelerine yönelik de inceleme yürütülürken, bu sabah başlatılan ve "Kasırga" adı verilen operasyonların ikinci dalgasında, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in de gözaltına alındığı bildirildi.

    Sözen'in yanı sıra gözaltına alınanlar arasında Manavgat Belediyesinde birim müdürü oldukları belirtilen 4 görevli de bulunuyor.

    Manavgat'ın ardından Korkuetli Belediye Başkanı Hasan Gökçe ve Gökçe'nin koruması ile Korkuteli Belediyesinden bir birim müdürü de gözaltına alındı. Kapsamı genişleyen soruşturmada, Antalya merkez ilçe Kepez Belediyesindeki kurum yetkilisi olduğu belirtilen bir kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

    Muratpaşa Belediyesi başkan yardımcıları, şube müdürlerinin de aralarında bulunduğu 20 kamu görevlisi ile ihalelere giren çeşitli şirketlerin yöneticileri ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 50 kişinin yanı sıra son gözaltılarla sayı 56'ya yükseldi.

    Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile bu belediyedeki gözaltındaki görevlilerin Antalya'ya getirileceği bildirildi.

    Öte yandan 06.00'dan başlatılan operasyon kapsamında Antalya'da gözaltına alınan 50 kişi, sağlık kontrollerinin ardından emniyetin çeşitli birimlerine getiriliyor.

    Operasyonun devam edeceği bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow