hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul-Ankara arası nakit gişeler kalkıyor

    İstanbul-Ankara arası nakit gişeler kalkıyor
    expand

    İstanbul-Ankara arasındaki Otoyol Nakit Ödemeli Sistem, 1 Temmuzda kaldırılacak. Tüm geçişler, Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) ile yapılacak.

    Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün itibarıyla toplam 7 milyon 100 bin OGS ve KGS abonesi bulunduğu belirtildi.

    Açıklamada, İstanbul-Ankara arasındaki Otoyol Nakit Ödemeli Sistemin 1 Temmuz 2010 tarihinden itibaren kaldırılacağı, tüm geçişlerin OGS ve KGS ile yapılacağı bildirildi.

    Ayrıca köprü ve otoyol geçiş ücretlerinde, sürücülerin zaman kaybını önlemek, trafikte akışı sağlayarak kuyrukları en aza indirmek, gişelerdeki "dur-kalk"lara son vererek araçlardan çevreye salınan egzoz gazı ve hava kirliliğini azaltmak, akaryakıt tüketiminde tasarruf sağlayarak ekonomik kayıpların önüne geçmek amacıyla OGS kullanıcılarına uygulanan yüzde 20 indirimden, 1 Temmuz 2010 tarihinden itibaren kamyon ve TIR gibi ağır vasıtaların da yararlanacağı belirtildi.

    Açıklamada, OGS abone işlemlerinin, Ziraat Bankası, İş Bankası, Vakıfbank ve Garanti Bankası şubeleri ile Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprülerindeki işletme binalarında yapılabileceği; KGS hizmetlerinin de Ziraat Bankası, İş Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası, Bank Asya ve Garanti Bankası şubeleri ile Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprülerindeki işletme binalarında verileceği ifade edildi.

    Otoyol kullanıcılarının gişelerde mağdur olmamaları için ilgili bankalara müracaat ederek OGS veya KGS abonesi olmaları gerektiğine de dikkat çekildi.

    Açıklamada, OGS veya KGS abonesi olmadan otoyolu kullanan sürücülerin kullandıkları otoyolun en uzak mesafe ücretini ödemek durumunda olacakları vurgulandı.

    Sürücüler, OGS ve KGS geçiş sistemleriyle ilgili bilgileri Karayolları Genel Müdürlüğünün (0212) 444 11 17 numaralı çağrı merkezinden öğrenebilirler.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow