hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gül Twitter'da gündemi değerlendirdi

    Gül Twitterda gündemi değerlendirdi
    expand

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, artık mesajlarını Twitter'dan da veriyor. Abdullah Gül, akşam saatlerinde Twitter'daki hesabınndan güncel konulara ilişkin görüşlerini açıkladı, kendisine daha önce iletilen sorulara cevap verdi. İşte Gül'ün internet yasaklarından, taş atan çocuklara kadar görüşleri...

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, artık mesajlarını internetteki sosyal paylaşım ağlarından da veriyor.

    Gül, Twitter'da kendi adına bir hesap açtığında, çok ilgi görmüştü; hala da öyle.

    "Yoğun gündem nedeniyle epey zamandır kendim yazamadım" diyen Gül, dün akşam "Bazı konularda görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum" diyerek mesajlarını vermeye başladı.

    Yaklaşık bir saat Twitter'da kalan Gül, önce internet yasaklarını değerlendirdi:

    "YouTube ve Google konusunda çok fazla şikayet olduğunu biliyorum. Kesinlikle kapatılmalarına karşıyım. Bu konuda çözüm için ilgili birimlere talimat verdim. Gerekirse yasa değişikliği yapılmasını da istedim."

    Abdullah Gül, taş atan çocuklarla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi:

    "Taş atan çocuklar konusunda da düşüncelerimi daha önce paylaşmış ve o zamanlar gerekli talimatları da vermiştim. Meclis'te yasa tasarısı hazırlandı. Komisyonda bazı farklı görüşler çıktığı için uzadığını biliyorum. Ama yakından takip ediyorum."

    Cumhurbaşkanı Gül, gaziler ve şehit ailelerine verdiği önemi da anlattı; onlarla ilgilenmek üzere, emekli kurmay albayı danışman atadığını söyledi.

    Abdullah Gül, Türkiye ziyaretiyle ilgili soruları, görevde olduğu süre içinde bütün illeri ziyaret edeceğini söyleyerek cevapladı.

    Gül'ün mesajları bunlarla sınırlı kalmadı. Türkçe olimpiyatlarından, yeni çipli pasaportlara kadar görüşlerini Twitter'dan aktardı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow