hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da LYS için toplu dua

    Diyarbakırda LYS için toplu dua
    expand

    Diyarbakır'da Müftülük, Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girecek adaylara manevi destek sağlamak ve sınav stresini azaltmalarına katkı sunmak amacıyla, "Dua'da Buluşalım" etkinliği düzenledi.

    Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de düzenlenen etkinlikte konuşan Müftü Ali Melek, duanın insanlarla yüce Allah arasında adeta bir köprü olduğunu söyledi.

    Öğrencilerin sınav öncesinde elinden gelen tüm çabayı yerine getirmesinin fiili dua olduğunu anlatan Melek, "Sözlü duadan önce önce fiili duanın yerine getirilmesi gerekiyor. Öğrencinin iyi ders çalıştıktan sonra sözlü duayı yapması gerekiyor" dedi.

    Geçmiş yıllarda bu tür sınavlar öncesi yatır ve türbelere kalem, silgi sürme gibi bir takım davranışların olduğuna değinen Melek, "Yatır ve türbelere bir takım isteklerle bir şeyler yapıştırmak dinimize uygun değildir. Bunlar dinimizle bağdaşmıyor. 21. yüzyılda aklın ve mantığın almayacağı bir takım yanlış inanışların revaç bulmamasını arzuluyoruz. Doğru olanı gerçekleştirmeliyiz. Yapılanın akla, mantığa ve dine uygun olan şeyler olmasına özen gösteriyoruz. Bizlerin görevi budur. Bu etkinlikle yanlış inanışların önünü kesmek istedik" diye konuştu.

    Konuşmaların ardından, adaylara Kur'an-ı Kerim tilaveti, ney ve tasavvuf musikisi dinletisi sunuldu.

    Etkinlik, sınava girecek adayların toplu dua etmesiyle son buldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow