hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dört ayaklı Pekin ördeği yavrusu

    Dört ayaklı Pekin ördeği yavrusu
    expand

    Manisa'nın Turgutlu ilçesinde evcil hayvan satışı yapan bir iş yerinde, dört ayaklı Pekin ördeği yavrusu müşterilerin ilgi odağı oldu.

    Turgutlu'da Niyazi Eralp'in sahibi olduğu evcil hayvan dükkanında satışa sunulan ördek yavrularının içinde bulunan 4 ayaklı Pekin ördeği yavrusu, görenleri hayrete düşürüyor.

    Eralp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 ayaklı Pekin ördeğinin 15 önce kuluçkadan çıktığını ve gördükleri andan itibaren kendilerinin de büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını söyledi.

    Ameliyat edilecek

    Yavru ördeği, büyük ilgi görmesine rağmen şu an için satmalarının mümkün olmadığını ifade eden Eralp, ördeğin daha rahat yaşaması için biraz daha büyümesini bekledikten sonra, ameliyatla 2 bacağının ameliyatla alınmasını sağlayacaklarını söyledi.

    Pekin ördeği yavrusunu inceleyen veteriner hekim Bilal Birlik, yavrudaki durumun, muhtemelen anne ördekte 2 yumurtanın yapışık olarak tek yumurta içinde döllenmiş olmasından kaynaklandığını belirtti.

    Bunun sonucunda bir yavrunun tam gelişmiş, bir yavrunun da sadece bacakları ve bel kısmının oluştuğunu anlatan Birlik, "Ördek yavrusunun daha rahat etmesi için operasyonla bu fazla kısmın alınması gerekiyor. Ama yavru ördeğimiz şu anda anesteziyi kaldıramayacağı için biraz daha büyümesinin beklenmesi gerekiyor" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow