hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da iş adamlarına FETÖ operasyonu

    İstanbulda iş adamlarına FETÖ operasyonu
    expand
    KAYNAKAA

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) "himmet" adı altında finansal destek sağladıkları iddia edilen ve aralarında iş adamlarının da bulunduğu 55 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde 85 ekiple 57 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

    Protestan papaz FETÖ'den tutuklandı

    Operasyon kapsamında aramaların devam ettiği ve bazı şüphelilerin gözaltına alındığı öğrenildi.

    ByLock ve Kakao gibi şifreli mesajlaşma programlarını kullanan şüphelilerden 9'unun yurt dışında olduğu belirlendi.

    Fethiye'de 4 şirkete kayyum atandı

    Hava kontrolörlerinin yardımıyla paraları kaçırmışlar

    Hakkında gözaltı kararı verilen iş adamları Hakan G, Abdullah Yıldırım D, Ferhat E, Gürkan Z. ve Saffet Ö'nün 10 Temmuz 2014'te Atatürk Havalimanından 48 kilogram ağırlığındaki 5 bavulla Tanzanya'ya çıkış yaptıkları, 14 Temmuz 2014'te 18 kilogramlık 1 çanta ile dönüş yaptıkları tespit edildi. Ayrıca, şüphelilerin söz konusu tarihin öncesi ve sonrasında Tanzanya, Uganda ve Kazakistan gibi farklı ülkelere yoğun şekilde seyahatte bulunduğu belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şüphelilerin, iş adamlarından "himmet" adı altında topladıkları paraları önce hesaplarına yatırıp uygun tarihlerde nakit çekim veya kiralık kasa yöntemiyle yurt dışına kaçırdıkları MASAK raporlarıyla ortaya çıktı.

    Örgüt adına toplanan paraların, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarındaki bazı hava trafik kontrolörleriyle şifreli mesajlaşma programları üzerinden irtibat kuran ve bu kontrolörlerin yardımıyla bavullardaki paraları yokmuş gibi gösterten iş adamları tarafından Afrika ve Asya ülkelerine kaçırıldığı kaydedildi.

    Malatya'da 21 kişi tutuklandı

    Malatya merkezli 12 ilde yürütülen soruşturmada ise, 1 Aralık'ta gözaltına alınan 22 kişiden 21'i "Silahlı terör örgütü üyesi oldukları, terör örgütüne finans sağladıkları ve terör örgütü
    kapsamında nitelikli dolandırıcılık yaptıkları" iddiasıyla tutuklandı. Şüpheliler, Malatya, Adana, Ankara, Afyonkarahisar, Balıkesir, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş ve Muş'ta 35 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınmıştı.

    Konya'da 7 kamu görevlisi tutuklandı

    Öte yandan Konya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün haberleşme programı olduğu öne sürülen "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 17 kamu görevlisinden 7'si tutuklandı, 10 şüpheli de serbest bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soruşturma kapsamında Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden 2, İl Müftülüğü'nden 16, AFAD'tan 2 ve Konya Valiliği'nden 1 kişi olmak üzere 21 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Pazartesi sabahı eş zamanlı düzenlenen operasyonda aralarında kadınlarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Polisteki işlemleri tamamlanan 17 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 7'si çırakıldığı mahkemece tutuklanırken, 7'si adli kontrol kararı olmak üzere 10 şüpheli serbest bırakıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow