hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uzungöl'e düşen paraşütçü kurtarılmadı

    Uzungöle düşen paraşütçü kurtarılmadı
    expand

    Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesinde düzenlenen "2. Uluslararası Trabzon Uzungöl Havacılık Festivali"nde yamaç paraşütü yaparken göle düşen genç, hayatını kaybetti.

    Mehmet Yıldız (22), beldede 18 Haziranda başlayan "2. Uluslararası Trabzon Uzungöl Havacılık Festivali"ne katılarak yamaç paraşütü yapmak üzere arkadaşlarıyla birlikte Malatya'dan geldi.

    Beldede motorlu paraşütü ile yüksekten atlayan Yıldız'ın paraşütü bir süre sonra kapandı. Bunun üzerine yedek paraşütünü açan Yıldız, dönerek aşağı doğru inerken ipleri vücuduna sarılan paraşütüyle göle düştü.

    Yıldız'ı fark eden göl kenarındaki AKUT görevlileri, yüzerek gencin yanına ulaştı. Bu sırada paraşüte sarıldığı için zor anlar yaşayan Yıldız'ı yanına ulaşan AKUT görevlileri vücuduna sarılan ipleri keserek kurtardı.

    AKUT'a ait olduğu belirtilen bir botla kıyıya çıkartılan Yıldız'a ilk müdahale, göl kenarında bekleyen İl Sağlık Müdürlüğüne ait ambulanstaki doktor tarafından yapıldı.

    Kalbi durduğu anlaşılan Yıldız, ambulansla Trabzon'daki bir hastaneye götürülmek üzere yola çıkarıldı. Yolda doktorların yaptığı suni teneffüs ve kalp masajıyla yeniden hayata döndürülen Yıldız, Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

    Genç paraşütçü, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow