hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul yine yağmura teslim

    İstanbul yine yağmura teslim
    expand

    İstanbul'da gece başlayan gökgürültülü sağanak yağış sabaha kadar sürdü. Bazı ev ve işyerlerini su bastı. Otoyollarda dereyi andıran görüntüler oluştu, kazalar meydana geldi.

    Alınan bilgiye göre, gök gürültülü sağanak şeklinde etkisini artıran yağışlardan dolayı Avcılar, Bahçelievler, Zeytinburnu ve Bağcılar'ın da aralarında bulunduğu bazı ilçelerdeki binaların giriş ve bodrum katlarında su baskını yaşandı.

    Evlerini su basan vatandaşlardan bazıları kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı, İSKİ ekipleri ise suyu motorlarla tahliye etti. İtfaiye ekipleri de bazı yerlerde su tahliye çalışması yaptı.

    Yağış nedeniyle özellikle köprü altlarında biriken sular trafikte aksamaya yol açtı. Eminönü'nde İstanbul Ticaret Odası önü ve Atatürk Köprüsü'nün Unkapanı ayağı ile çeşitli yerlerde biriken sular nedeniyle trafik durma noktasına geldi.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, geceden itibaren 30'a yakın su baskını ihbarı geldi.

    Bu arada, TEM Otoyolu Bağcılar mevkisinde maddi hasarlı bir kaza nedeniyle yavaşlayan trafikte Murat Demir idaresindeki tırla 34 DR 3531 plakalı çekici çarpıştı. Araçta sıkışan çekici sürücüsü, itfaiye ekiplerince çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

    Öte yandan, Küçükçekmece İstanbul Caddesi'nde 34 A 77813 plakalı polis minibüs devrildi. Hafif yaralanan 2 polis memuru hastaneye kaldırıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow