hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konya'da katliam gibi kaza: 7 ölü

    Konyada katliam gibi kaza: 7 ölü
    expand

    Konya'nın Ilgın ilçesinde yolcu otobüsü, kamyonet ve otomobilin çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 7 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

    Alınan bilgiye göre, Ilgın'ın Argıthanı beldesinde 64 LD 377 plakalı kamyonet, 27 F 9640 plakalı otobüse çarptıktan sonra karşı şeride geçerek 34 EZ 2760 plakalı otomobille çarpıştı.

    Kazada, ilk belirlemelere göre 7 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

    Otomobilde hayatını kaybeden 7 kişiden 5'inin Ayetullah (31), Melike (29), Ceren(2), Hayal (2) ve Caner Güner (3) olduğu tespit edildi.

    Kazada yaralanan otobüs şoförü Mehmet Taş (56) ile kamyonet sürücüsü Ünal Demiran ise Ilgın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Kaza nedeniyle Ilgın-Akşehir kara yolu Argıthanı mevkinde araçların kontrollü olarak geçişi sağlanıyor.

    7 kişilik aile yok oldu

    Konya'nın Ilgın ilçesinde 3'ü çocuk 7 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı trafik kazasına karışan yolcu otobüsünün yedek şoförü, bir kişinin hatasının bir aileyi yok ettiğini söyledi.

    Otobüsün yedek şoförü Namık Kemal Avşar (56), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 48 yolcuyla Gaziantep'ten Bursa'ya gitmek üzere yola çıktıklarını belirtti.

    Ilgın ilçesi yakınlarında talihsiz bir kaza yaşadıklarını kaydeden Avşar, "Uyuduğunu düşündüğümüz kamyonet şoförü direksiyon hakimiyetini kaybedince otobüsün bagaj kısmından önce bize vurdu. Daha sonra karşı şeride geçti. Burada da bir otomobile çarptı" dedi.

    Bunun üzerine kamyonette yangın çıktığını ifade eden Avşar, "Otobüsteki yangın tüpüyle hemen olaya müdahale ettik. Bu arada itfaiyeye, ambulansa ve polise haber verdik. Otomobilde çocukların da aralarında bulunduğu birçok ölü vardı. Hepsi hareketsizdi. Bir kişinin hatası bir aileyi yok etti" diye konuştu.

    Kazanın şokunu uzun süre yaşayan yolcular, başka bir otobüsle yollarına devam etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow