hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kazım Koyuncu'yu Çernobil öldürdü

    Kazım Koyuncuyu Çernobil öldürdü
    expand

    Sanatçı Kazım Koyuncu, ölümünün 5. yılında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin (TMMOB) düzenlediği etkinlikle anıldı.

    "Kazım Koyuncu İçin Sokağa Şarkılar Söylüyoruz" adlı etkinlik öncesinde Yüksel Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapıldı.

    TMMOB Ankara Şubesi adına açıklama yapan Adnan Zeytinci, 1986 yılındaki Çernobil faciasından sonra Karadeniz bölgesinde kanser vakalarının arttığını ve kanser nedeniyle pek çok ölümün meydana geldiğini söyledi.

    Geleneksel Karadeniz müziğinin simge isimlerinden Kazım Koyuncu'nun da bu nedenle yaşamını yitirdiğini ifade eden Zeytinci, "Ancak o, her şeye rağmen şarkılarını söyledi. Kazım Koyuncu, toplumun hiçbir sorununa yabancı kalmayan bir sanatçıydı. Onu genç yaşta aramızdan alan nükleere karşı da mücadelesi hala aklımızdadır" dedi.

    Koyuncu'nun mücadelesinin halen ona inananlar tarafından sürdürüldüğünü dile getiren Zeytinci, "Kazım, şu an beden olarak aramızda değil ama türküleri, güler yüzü ve mücadelesi ile hatırlıyoruz" diye konuştu.

    Kazım Koyuncu'yu anmak için etkinlik düzenleyerek onu sevenleri bir araya getirdiklerini ifade eden Adnan Zeytinci, bu amaçla bir konser de gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

    Koyuncu'yu anma etkinliğinde bir araya gelen grup, "Nükleere inat, yaşasın hayat" şeklinde slogan attı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow