hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırkpınar'ın başpehlivanı yine Yeşil

    Kırkpınarın başpehlivanı yine Yeşil
    expand

    649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Mehmet Yeşil Yeşil, başpehlivanlığı üst üste ikinci kez kazandı.

    Sarayiçi'ndeki Er Meydanı'nda üç gündür devam eden 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne, Türkiye'nin çeşitli illerinden bin 493 pehlivan katıldı.

    Baş, başaltı, büyük orta, küçük orta büyük boy, küçük orta küçük boy, deste büyük boy, deste orta boy, deste küçük boy, tozkoparan, teşvik ve minik olmak üzere 13 dalda yapılan güreşler, büyük ilgi gördü.

    Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından "asrın güreşçisi" unvanı verilen, olimpiyat şampiyonu ve AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya'nın da izlediği başpehlivanlık müsabakalarının finalinde, geçen yılın başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil ile Ali Gürbüz karşılaştı.

    Mehmet Yeşil Yeşil, Ali Gürbüz ile yaptığı final güreşinde puanlamaya kaldı.

    Puanlama süresi 15 dakikası bittikten sonra, altın puan uygulamasına geçildi.

    Her iki pehlivana, pasif güreştikleri için birer ihtar ve birer sarı kart verildi. Altın puan uygulamasının 35. dakikasında Yeşil, çift dalarak rakibinden 1 puan aldı ve 2010 yılının tarihi Kırkpınar Başpehlivanı oldu.

    Müsabakalarda ikinciliği Ali Gürbüz, üçüncülüğü Sermest Bulut ile Serhat Gökmen elde etti.

    Kategorilerinde birinci olanlara kupa, ilk 3'e girenlere de para ödülü verildi.

    Başpehlivan olmasının ardından açıklama yapan Yeşil, mutluluğunun anlatılamayacak kadar büyük olduğunu belirterek, "Başarılarım artarak devam edecek. Çok mutluyum, başarımda emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

    Başpehlivanlığın ikinci kez kendisine nasip olmasından dolayı şükrettiğini ifade eden Yeşil, sözlerini şöyle sürdürdü: "Emeklerimin karşılığını aldım. Arkadaşlarımı tebrik ederim, hepsi cengaver gibi savaştılar. Nasip banaymış. Altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum. Başarı anlatılmaz yaşanır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow