hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP İstanbul il yönetiminin hedefi yüzde 51

    CHP İstanbul il yönetiminin hedefi yüzde 51
    expand

    CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Türkiye'ye yakışır bir iktidar için İstanbul'da asgari 41 milletvekili ve yüzde 51 oy oranını hedeflediklerini söyledi.

    CHP Merkez Yönetim Kurulunca (MYK) CHP İstanbul İl Başkanlığına atanan Şimşek başkanlığındaki yeni İstanbul il yönetimi göreve başladı.

    Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu.

    Ardından İl Başkanlığına geçerek yeni yönetim kurulu üyelerini basına tanıtan Şimşek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Şimşek, siyaseti yerel anlayışla yapıp evrensel boyuta taşıma duygusu içinde olacaklarını, partideki arkadaşlarıyla çok kapsamlı çalışmalar yürüteceklerini anlatarak, amaçlarını, halkın beklentilerini cevaplayacak projeler oluşturmak şeklinde açıkladı.

    CHP'de artık Ankara merkezli değil, Türkiye merkezli siyaset yapılacağını, seçmenin ayağına gidileceğini söyleyen Şimşek, İstanbul'un ilçe, mahalle ve sokaklarında örgütlenerek CHP iktidarıyla yüzü gülen bir Türkiye ortaya çıkaracaklarını kaydetti.

    Şimşek, yeni yönetim kurulu üyelerinin CHP'nin 10-15 yıllık geleceğinin tablosu olduğunu belirterek, bu kadronun siyaseti ticaret için değil, halkın görmek istediği CHP iktidarına katkı sunmak için yapacağını ifade etti.

    İstanbul'da hedef 41 milletvelili

    Bir gazetecinin, "Başarı için kriteriniz nedir?" sorusuna karşılık Şimşek, hiçbir zaman hamaset yapmayacağını, mevki, makam ve koltuklara bağlı bir siyaset değil, halkın ve ülkenin hizmetkarı olarak siyaset yaptığını söyledi.

    Başarısızlığı düşünmek istemediğini dile getiren Şimşek, "Hep beraber genel merkeze, genel başkanımıza ve Türkiye'ye yakışır bir iktidar için asgari 41 milletvekili ve yüzde 51'lere dayanan bir oy oranı İstanbul'da hedefimiz olacak. Ve siz de (İstanbul'da 41 kere maşallah) şeklinde başlıklar atacaksınız" şeklinde konuştu.

    Bu oy oranının, Türkiye'nin siyasal, sosyal ve ekonomik daralmışlığını ortadan kaldıracağını savunan Şimşek, "Bu iktidar bizi sayın Kadir Topbaş ve arkadaşlarından kurtaracak. İstanbul'u ve Türkiye'yi bu anlayıştan kurtarmamız gerekiyor. Büyükşehir Belediyesinin kaç kuruluşu olduğunu Topbaş da bilmiyordur. KİT Komisyonunda devletin KİT'lerinin hesapları incelenir. Büyükşehir Belediyesinde sadece İSKİ ve İETT'nin incelemeleri yapılıyor. Diğer kuruluşlar 'Kadir Baba Çiftliği'ne dönmüş. İstanbul'da hantal bir 'Kadir Baba Çiftliği' diğer tarafta ise bir 'Recep Abi Çiftliği'. Bunu değiştirmek için bize büyük sorumluluklar düşüyor" dedi.

    Şimşek, "İlçe yönetimlerinde değişiklik olacak mı?" sorusuna, "CHP'de mazbata taşınmaz, mazbatanın sorumluluğu taşınır. 'Ben mazbatayı aldım, kenarda otururum' duygusu olmaz. Arkadaşlarımız çalışacak, koşacaklar" yanıtını verdi.

    "Kılcak damar örgütlenmesi"

    "İstanbul'da öncelikli konunuz ne olacak? " sorusuna karşılık da Şimşek, İstanbul'a ilişkin bir envanter çıkaracaklarını ve özellikle yapılması planlanan 3. köprüyle ilgili kamuoyuna ciddi bilgilendirmelerde bulunacaklarını söyledi.

    Şimşek, "Parti örgütlenmesiyle ilgili olarak da İstanbul'un MR'ını çıkaracağız. Sokak, cadde, mahalle, ilçe ve il örgütlenmesi... Bu daha dinamik bir örgüt yapılanmasını getirecek. Bunun ismi de 'kılcal damar örgütlenmesi' olacak. Merkezde var olan gücün çepere doğru yayılmasını sağlayacağız. Girilmedik, çalınmadık kapılar olmayacak" diye konuştu.

    CHP il yönetimi; Bülent Kerimoğlu (İl Sekreteri), Can Özyedierler (İl Eğitim Sekreteri), Zehra Özdemir (İl Saymanı), Abdulkadir Çelik, Alay Keleş, Alev Gezer, Aras Arslan, Arzu Orhon, Emir Hüseyin Akın, Hasan Uzunyayla, Hüseyin Aydoğdu, Metin Kaya, Muharrem Kılıç, Nalan Gonca Çelik, Necmi Şimşek, Raif Balkaroğlu, Sinan Karahan, Yılmaz Yıldız, Yüksel Pektezel ve Zehra Eyicil'den oluşuyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow