hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yakalama kararına itiraz çıkmazı

    Yakalama kararına itiraz çıkmazı
    expand

    Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir için verilen yakalama kararına yapılan itiraz karara bağlanamıyor. Nedeni, itirazı görüşecek olan heyetin sayı yetersizliği nedeni ile oluşturulamaması. İtiraz karara bağlanmaya çalışılırken, Özdemir hakkındaki yakalama süreci ise devam ediyor.

    "İhaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla verilen yakalama kararına yapılan itirazı, ilk olarak, kararı veren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirdi.

    Mahkeme yakalama kararında direndi ve itiraz konusunda son sözü söylemek üzere dosyayı 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

    Ancak mahkeme 3 kişilik heyeti oluşturamadı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan yardım istedi.

    Kurul, İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Cengiz Çoban'ı, Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir hakkındaki tutuklama kararına yapılan itirazı görüşmek için heyet oluşturamayan Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevlendirdi.

    Bu arada Özdemir hakkındaki yakalama kararı da emniyete gönderildi. Emniyet yetkilileri Özdemir'in cezaevinde yatıp yatamayacağına ilişkin durumunu tedavi gördüğü hastaneye sordu.

    Eğer hastane olumlu yönde rapor verirse, itiraz sürecinin tamamlanması beklenmeden, Ankara Emniyet Müdürü Özdemir tutuklanarak cezaevine konacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow